today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

ΥΠΕΣ-ΚΕΔΕ: Οικονομική στήριξη της αυτοδιοίκησης

Το οικονομικό πρόβλημα της Αυτοδιοίκησης, όπως διαμορφώνεται με την πανδημία, ήταν το βασικό αντικείμενο συζήτησης του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου και του προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, υπήρξε κοινή δέσμευση για την αντιμετώπισή του με πολλούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένης και της έκτακτης ενίσχυσης των δήμων με βάση τις πραγματικές ανάγκες και το πραγματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο καθένας.

Συζητήθηκε, επίσης, η επιτάχυνση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», στο οποίο η Αυτοδιοίκηση και η ΚΕΔΕ θα έχουν καθοριστική συμβολή.

Εξετάστηκαν, ακόμη, θέματα που αφορούν την προετοιμασία της θεσμικής μεταρρύθμισης για την «πολυεπίπεδη διακυβέρνηση» με την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της Αυτοδιοίκησης. Επιβεβαιώθηκε ότι με στήριγμα την οικονομική βοήθεια των 28 εκατ. ευρώ του υπουργείου Εσωτερικών προς τους δήμους έχει γίνει πολύ σοβαρή προετοιμασία για την επαναλειτουργία των σχολείων.

Τέλος, συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχουν προκύψει, λόγω της κρίσης, στις ΔΕΥΑ και ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες μέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ