today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Κ.Βελόπουλος: Έγκλημα η ακύρωση των δασικών χαρτών

Την αντίθεσή του στο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο εξέφρασε, μιλώντας από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου στην Ολομέλεια, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Τα μεγαλύτερα ιστορικά εγκλήματα παγκοσμίως, έγιναν με καλές προθέσεις. Γιατί είναι άλλο πράγμα η πρόθεση και άλλο το αποτέλεσμα.

Το ελληνικό κράτος δεν έχει ελέγξει ούτε μία φορά την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, και επέδειξε στο Σώμα φωτογραφίες που αποδεικνύουν την ρύπανση στο περιβάλλον που έχει η εταιρεία προκαλέσει με τις δραστηριότητες της, όπως υποστήριξε.

«Έχω καταθέσει στα πρακτικά και την μελέτη του Τμήματος τουριστικών επιχειρήσεων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, που αναφέρεται στην Ελληνικός Χρυσός για να καταλάβετε τι κάνει αυτή εταιρεία στο περιβάλλον και μαζί με αυτήν έχω καταθέσει και την απάντηση του κ. Χατζηδάκη που λέει ότι δεν έχει γίνει ποτέ έλεγχος στην συγκεκριμένη εταιρεία», είπε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλές παρόμοιες εταιρείες οι οποίες έχουν ρημάξει το περιβάλλον».

«Πάτε και δίνετε τον έλεγχο σε ιδιώτες. Γιατί; Αυτό είναι εγκληματικό λάθος. Μα τότε τι χρειαζόμαστε τα υπουργεία και τις γραμματείες και τις υπηρεσίες; Υπό αυτές τις προϋποθέσεις δεν χρειαζόμαστε και εσάς. Τι να τους κάνουμε τους υπουργούς όταν έχουμε ιδιώτες να ασκούν τον έλεγχο;» είπε ο κ. Βελόπουλος.

«Ακυρώνετε τους δασικούς χάρτες. Αυτό κι αν είναι έγκλημα! 20 χρόνια κυβερνούσε η ΝΔ, άλλα 20 χρόνια κυβέρνησε το ΠΑΣΟΚ, 5 χρόνια ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και δεν κάνατε τίποτα για τα δάση μας. Και τώρα η ΝΔ λειτουργεί με την λογική του “πονάει δόντι κόβει κεφάλι” και πάτε και ξηλώνετε τα δάση. Εσείς τελικά είστε υπηρέτες της γραμμής ΓΑΠ, που μιλούσε για πράσινη ανάπτυξη και γέμισε τον τόπο με ανεμογεννήτριες. Πάτε και στήνετε παντού ανεμογεννήτριες, που ξέρετε ότι φτιάχνονται από σπάνιες γαίες, είναι ιδιαίτερα τοξικές, έχουν διάρκεια ζωής 30 χρόνια και όταν περάσουν αυτά τα 30 χρόνια δεν θα ξέρετε τι να τις κάνετε. Αλλά εκείνο που δεν μας λέτε είναι ποιοι τις κατασκευάζουν. Είναι οι φίλοι σας οι Γερμανοί», υποστήριξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στο πρόβλημα της ανεργίας και επικαλέστηκε στοιχεία των πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με τα οποία, τον Μάρτιο οι απώλειες θέσεων εργασίας μειώθηκαν αισθητά.

«Μόνο σε ένα σημείο είχατε αύξηση, σ’ εκείνο που μισείτε. Στον τομέα της Υγείας» είπε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Ελληνική Λύσης και πρόσθεσε:

«Η υγεία δεν είναι επιχείρηση. Όποιος την βλέπει έτσι παίζει κορώνα-γράμματα με ανθρώπινες ζωές».

Ο κ. Βελόπουλος μίλησε για τα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης και στην κατανομή των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την υποστήριξη των ευρωπαϊκών χωρών, επικαλούμενος σχετική ανάρτηση στο Twitter του ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Κύρτσου.

Από το 1,9 τρισ. ευρώ κρατικών ενισχύσεων που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το 52% αναλογούν στη Γερμανία», είπε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης: «Φιλογερμανοί είστε ή φιλοευρωπαίοι;».

«Μας έχετε πρήξει ότι πετύχαμε», είπε εν συνεχεία ο κ. Βελόπουλος, αναφερόμενος στα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Πετύχαμε πράγματι γιατί δεν είχαμε πολλούς νεκρούς, αλλά και η Ρουμανία και η Βουλγαρία δεν είχαν, δέκατοι είμαστε δεν είμαστε πρώτοι παγκοσμίως. Αν πετυχαίναμε, όπως λέτε, λόγω των αυστηρών μέτρων τα οποία πήρε η κυβέρνηση, εγώ διαφώνησα, θα έπρεπε να συλλάβετε όλους του ΠΑΜΕ και όλους τους χθεσινούς γιατί έκαναν συναθροίσεις παράνομες. Συλλαμβάνετε τον παπά, αλλά εκεί δεν τολμήσατε να πάτε, είναι ο Βούδας για σας. Το ιερό τοτέμ», είπε ο κ. Βελόπουλος.

Ένταση προκλήθηκε όταν ο κ. Βελόπουλος, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση και στον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα για το θέμα το θέμα της χρήσης μασκών από τους πολίτες, έκανε λόγο για σχέσεις κορυφαίων καθηγητών με φαρμακευτικές εταιρείες.

«Ντροπή» ακούστηκε από τα έδρανα των βουλευτών της ΝΔ.

«Η ντροπή είναι δική σας. Εμένα με εξέλεξαν. Τον κ. Τσιόδρα τον φυτέψατε εσείς», απάντησε ο κ. Βελόπουλος, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της συμπολίτευσης, αλλά και άλλων κομμάτων που διακόπτοντας τον ομιλητή, του ζήτησαν να ανακαλέσει.

«Είστε ανάγωγοι. Βάζετε τον κ. Τσόδρα να λέει πριν από είκοσι μέρες ότι οι μάσκες δεν χρειάζονται και τώρα λέτε άλλα. Αναγκάζετε τον άνεργο να δίνει έξι ευρώ την ημέρα. Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες οι μάσκες διανέμονται δωρεάν. Πώς δώσατε τα 11 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ και δεν μπορείτε να δώσετε για τις μάσκες;», απάντησε ο κ. Βελόπουλος, ενώ παρενέβη στο θέμα και ο πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας, ο οποίος αφού ζήτησε από τους βουλευτές να μην διακόπτουν τον ομιλητή, απευθυνόμενος εν συνεχεία προς τον κ. Βελόπουλο, του ζήτησε να ανακαλέσει τον χαρακτηρισμό.

«Έχετε ξεφύγει. Όταν λέτε ότι ο κ. Τσιόδρας, που απολάβει πανελλήνιας εκτίμησης “φυτεύτηκε”, είναι σαν να πηγαίνετε γυρεύοντας», είπε ο κ. Τασούλας.

«Διορίστηκε από την ΝΔ. Δεν το παίρνω πίσω. Να βάζατε τον κ. Ιωαννίδη που είναι ειδικός επί των θεμάτων και είναι στο Στάνφορντ. Γιατί δεν τον βάλατε; Γιατί έχει διαφορετικές απόψεις» επέμεινε ο κ. Βελόπουλος.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, κατέθεσε στα πρακτικά ψηφιακό δίσκο, προερχόμενο από τοπικό σύλλογο της Λέσβου, σύμφωνα με τον οποίο, στη Μόρια «λαθρομετανάστες κλέβουν τα τετράποδα κατοικίδια και τα μαζεύουν. Και με αυτούς που τους φέρατε εσείς εδώ εμείς θα πρέπει να ζήσουμε μαζί. Οι φιλοζωϊκές δεν γνωρίζουν το γιατί. Εγώ γνωρίζω ότι για ορισμένους από αυτούς τα αδέσποτα είναι εδέσματα» είπε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ