today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Οριστική διακοπή στα εθνικά πρωταθλήματα μπάσκετ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) έλαβε την απόφαση να βάλει τέλος στα εθνικά πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών για τη σεζόν 2019-20. Η Α1 γυναικών και η Α2 γυναικών, η Α2 ανδρών καθώς και τα υπόλοιπα πρωταθλήματα (Β΄ Εθνική, Γ΄ Εθνική), πλην δηλαδή της Α1 ανδρών (ο ΕΣΑΚΕ έχει πάρει ομόφωνη απόφαση για διακοπή), δεν θα ολοκληρωθούν φέτος, λόγω του κινδύνου που ελλοχεύει για την υγεία των αθλητών. Η ΕΟΚ, με έγγραφό της, ενημέρωσε τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Πάντως, η ΕΟΚ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ολοκληρωθούν τα πανελλήνια πρωταθλήματα παίδων, κορασίδων, εφήβων και νεανίδων, λαμβάνοντας υπόψη του δικαιώματος εισαγωγής των αθλητών/τριών στα ΑΕΙ.

Νωρίτερα τη Δευτέρα (4/5) οι 15 από τις 16 ομάδες της Α2 έστειλαν κοινό υπόμνημα στην ΕΟΚ, με το οποίο ζήτησαν την επίσημη διακοπή του πρωταθλήματος, την κατοχύρωση της ανόδου του Χαρίλαου Τρικούπη και κανέναν υποβιβασμό.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ενημέρωσε επίσης τις Αθλητικές Ενώσεις, τις Τοπικές Επιτροπές και τα σωματεία των Εθνικών Κατηγοριών Ανδρών και Γυναικών για την οριστική διακοπή των εθνικών πρωταθλημάτων της περιόδου 2019-2020.

Η σχετική επιστολή της ΕΟΚ αναφέρει:

«Σας γνωρίζουμε ότι με την από 4 Μαΐου 2020 απόφαση του ΔΣ της ΕΟΚ δεν θα συνεχιστεί η διεξαγωγή των πρωταθλημάτων καλαθοσφαίρισης της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020, λόγω των προβλημάτων που δημιουργεί η πανδημία του COVID-19 και των σχετικών αποφάσεων και οδηγιών της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής της πολιτείας.

Για τη διεξαγωγή της τελικής φάσης των πανελληνίων πρωταθλημάτων θα ζητηθεί η θέση της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής λαμβάνοντας υπόψη του δικαιώματος εισαγωγής των αθλητών/τριών στα ΑΕΙ.

Το ΔΣ θα επιληφθεί του θέματος της βαθμολογικής κατάταξης των ομάδων λαμβάνοντας υπόψη και τις θέσεις και τις προτάσεις των σωματείων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ