today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Αίγυπτος: Αύξηση 2% στα έσοδα της διώρυγας του Σουέζ παρά τον κορονοϊό

Την ισχυρή του θέση και σημασία για την οικονομική ανάπτυξη της Αιγύπτου, ακόμη και κατά την δύσκολη και κρίσιμη περίοδο του κορονοϊού, απέδειξε η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ, που κατέγραψε αύξηση 2% στα έσοδά της κατά το πρώτο τετράμηνο φέτος, αν και εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας της Covid-19.

Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προστεθούν στα ταμεία του αιγυπτιακού κράτους 1,907 δισ. δολάρια, αυξημένα σε σχέση με τα 1,869 δισ. δολάρια της αντίστοιχης χρονικής περιόδου της περασμένης χρονιάς 2019.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Αρχής της Διώρυγας Οσάμα Ραμπία, 1.731 δεξαμενόπλοια πέρασαν από την πλωτή οδό και προς τις δύο κατευθύνσεις τον Απρίλιο του 2020, ενώ 1.580 είχαν περάσει την ίδια περίοδο πέρυσι. Ενώ, αντίστοιχα, η θαλάσσια κίνηση αυξήθηκε κατά 8,7%, με 6.563 σκάφη να διασχίζουν τη Διώρυγα του Σουέζ, σε σχέση με τα 6.038 πλοία που τη διέσχισαν κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο και τη χωρητικότητα διαμετακόμισης στο κανάλι να σημειώνει άνοδο 7,3% κατά το πρώτο τετράμηνο του έτους, με 408,6 εκατομμύρια τόνους, σε σχέση με τα 380,9 εκατομμύρια τόνους την ίδια περίοδο το 2019.

Η διώρυγα του Σουέζ, η ταχύτερη ναυτιλιακή διαδρομή μεταξύ της Ευρώπης και της Ασίας, είναι μια από τις κύριες πηγές ξένου συναλλάγματος για την Αίγυπτο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ