today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

ΜέΡΑ25: Τα δώρα για ολιγαρχία δεν σταματούν εδώ

Eπικρίσεις κατά της κυβέρνησης, τόσο για τη στάση της έναντι των ΜΜΕ όσο και για το περιεχόμενο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, διατυπώνει, με ανακοίνωσή του, το ΜέΡΑ25.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «μπορεί η κυβέρνηση, διά στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού μάλιστα, να κάνει λόγο για “λεφτόδεντρα” που οριστικά μαράθηκαν το 2015 επειδή ο ελληνικός λαός τόλμησε -άκουσον άκουσον- να τα βάλει με την τρόικα και να προσπαθήσει να αποτινάξει τα μνημόνια, παρόλα αυτά η τελευταία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε χθες και το νομοσχέδιο του κ. Χατζηδάκη που εισάγεται αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής αποδεικνύουν πως αυτά συνεχίζουν να ανθίζουν ακόμα κανονικότατα -όχι φυσικά για τον ελληνικό λαό- αλλά για τα ΜΜΕ και τα Golden Boys».

«Δεν έφτασαν τα 11+9 εκατομμύρια ευρώ που έλαβαν ήδη τα ΜΜΕ για διαφημιστική δαπάνη, ώστε οι πολίτες να μείνουν πρώτα σπίτι και μετά ασφαλείς, ούτε και τα 21 εκατομμύρια που τους χαρίστηκαν φέτος για την ετήσια δόση τους για τις τηλεοπτικές άδειες, η “γενναιόδωρη” κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη τους επιφύλαξε στη χθεσινή ΠΝΠ ένα ακόμα δωράκι, με το οποίο οι ιδιοκτήτες των καναλιών μπορούν να καταβάλλουν μόνο το 50% για την εκπομπή σήματος στη DIGEA για το τελευταίο τρίμηνο», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το ΜέΡΑ25 σημειώνει ότι «τα δώρα, όμως, για ολιγαρχία δεν σταματούν εδώ -ούτε και για τους ημέτερους φυσικά- καθώς παράλληλα στο αντιπεριβαλλοντικό της νομοσχέδιο η ΝΔ επιφυλάσσει παχυλούς μισθούς άνω των 8.000 ευρώ για τα στελέχη της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων, διπλασιάζοντας σχεδόν τις αμοιβές τους, τη στιγμή που η ίδια κυβέρνηση ετοιμάζεται να βυθίσει ακόμα περισσότερο στη φτώχεια τη μεγάλη μερίδα των εργαζομένων της χώρας με το 5ο μνημόνιο και τη χώρα ευρύτερα ακόμα περισσότερο στη φτωχοποίηση και τη χρεοδουλοπαροικία».

Είναι «η γνωστή, πεπατημένη συνταγή των μνημονίων της τρόικας για τον επιμερισμό της λιτότητας και της δημοσιονομικής προσαρμογής εδώ και 10 χρόνια», αναφέρει δηκτικά, στην ανακοίνωσή του, το ΜέΡΑ25.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ