today-is-a-good-day
23.9 C
Athens

Κίνα: 22 νέα κρούσματα

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Τρίτη στην ηπειρωτική Κίνα καταγράφηκαν 22 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό, έναντι των 6 που της αναφέρθηκαν μία ημέρα νωρίτερα, με το σύνολο των ανθρώπων οι οποίοι έχουν προσβληθεί στη χώρα από τον SARS-CoV-2 να ανέρχεται έτσι σε 82.858.

Δεν αναφέρθηκε κανένας νέος θάνατος, με το σύνολο των ασθενών που έχουν υποκύψει στην COVID-19 στη χώρα να μένει αμετάβλητος στους 4.633, πάντα σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας.

21 από τα 22 νέα κρούσματα ήταν «εισαγόμενα», κατά τον όρο που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες που φθάνουν στην κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό έχοντας μολυνθεί. Το ένα κρούσμα μετάδοσης στην κοινότητα εντοπίστηκε στην Γκουανγκντόνγκ.

Οι νέες περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων του κορονοϊού που εντοπίστηκαν μειώθηκαν σε 26, από 40 την προηγουμένη. Ενώ 23 ασθενείς έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν ιαθεί να ανέρχεται πλέον σε 77.578.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ