today-is-a-good-day
19.2 C
Athens

Σε ρόλο γευσιγνώστη ο Μαργαρίτης Σχοινάς, εν μέσω κρίσης…

Τον ρόλο του γευσιγνώστη ανέλαβε ο Έλληνας αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος για τα θέματα μετανάστευσης Μαργαρίτης Σχοινάς.

Σε μια περίοδο όπου η Ευρώπη θρηνεί εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες της και οι ηγέτες της δεν έχουν καταφέρει να παρουσιάσουν ένα σοβαρό σχέδιο χρηματοδότησης της επανεκκίνησης της οικονομίας, ο αντιπρόεδρός της, από κοινού με την Μ.Βεστάγκερ αποφάσισαν να παρουσιαστούν στους Έλληνες τηλεθεατές ως γευσιγνώστες.

Ο Έλληνας επίτροπος με αρμοδιότητα τη μετανάστευση, δεν έκανε καν τον κόπο να εμφανιστεί δημοσίως, ούτε στη Μαλακάσα, ούτε καν στο Κρανίδι που πλήττονται από τον Κορωνοϊό, ούτε έκανε κάποια δημόσια δήλωση την ώρα που επιλέγει το Master Chef για τις δημόσιες εμφανίσεις του.

Να σημειωθεί ότι συνεργάτες του επιτρόπου που είχαν αναλάβει την προώθηση της είδησης της “γευσιγνωσίας” στα κοινωνικά δίκτυα, διευκρίνιζαν ότι τα γυρίσματα είχαν πραγματοποιηθεί λίγο πριν το ξέσπασμα της πανδημίας και τα μέτρα αποστασιοποίησης, γεγονός που κάνει ακόμα χειρότερη τη συγκεκριμένη επιλογή του κ. Σχοινά, μια και τα γυρίσματα των γευσιγνωστικών του αναζητήσεων συμπίπτουν με την σοβαρή μεταναστευτική κρίση του Έβρου που βίωσε η χώρα μας, κατά την οποία και πάλι η δική του δημόσια παρουσία ήταν εξόχως περιορισμένη.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Σχοινάς θα μπορούσε να απαιτήσει την μη προβολή του συγκεκριμένου επεισοδίου, στο οποίο η εμφάνισή του εκπέμπει εξαιρετικά αρνητικό μήνυμα στην πληττόμενη ελληνική κοινωνία.

Στο αποψινό επεισόδιο, οι δύο αντιπροέδροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς και Μαργκρέτε Βεστάγκερ, φιλοξενούνται ως κριτές σε μία δοκιμασία των διαγωνιζόμενων που έλαβε χώρα στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος!

Στο τρέιλερ που παρουσίασε το Star, εμφανίζονται οι δύο αντιπρόεδρο της ΕΕ να δοκιμάζουν τα πιάτα των διαγωνιζόμενων, στα οποία κλήθηκαν να «παντρέψουν» την ελληνική με την ευρωπαϊκή κουζίνα.

Όπως φαίνεται και οι δύο έδειξαν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και συνεχάρησαν τους διαγωνιζόμενους, οι οποίοι ωστόσο νωρίτερα δεν απέφυγαν εκ νέου τις εντάσεις, κατά την διάρκεια το μαγειρέματος, λίγο πριν έρθουν οι επόμενες αποχωρήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ