Κ. Χατζηδάκης: Να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες για τη διασύνδεση Μόδας με την επιβάρυνση του περιβάλλοντος

«Δεν είναι προφανής η διασύνδεση του κλάδου της Μόδας με το Περιβάλλον, με την Κλιματική Αλλαγή και εντέλει με, το θέμα που μας απασχολεί τις τελευταίες ημέρες, τη Δημόσια Υγεία. Λίγοι γνωρίζουν την επιβάρυνση που προκαλεί ο κλάδος της Μόδας παγκοσμίως – και της παραγωγής υφασμάτων γενικότερα- στο περιβάλλον. Λίγοι γνωρίζουν τα κοινωνικά και ηθικά θέματα που τίθενται σε σχέση με τους εργαζομένους στον κλάδο αυτόν», σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης απευθυνόμενος στο 1ο ψηφιακό φεστιβάλ, που αναδεικνύει τη στενή σχέση της εμπορίας ανθρώπων με την κλιματική αλλαγή στο χώρο της Μόδας.

Απευθυνόμενος στο φεστιβάλ «Υψώστε τη Φωνή σας» («Raise your Voice»), ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι δεν υπάρχει ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στο θέμα, διότι είναι ελλιπής η σχετική πληροφόρηση. «Ο ρόλος ο δικός σας» είπε, απευθυνόμενος στο πάνελ των ομιλητών, «και γιατί όχι ο δικός μας, είναι να γνωστοποιήσουμε τη διασύνδεση του κλάδου της Μόδας με την επιβάρυνση του περιβάλλοντος και έτσι να ευαισθητοποιήσουμε τον μέσο πολίτη, για να διαλέγει σωστά τα ρούχα του – ρούχα φιλικά στο περιβάλλον, να ενδιαφέρεται για την επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωσή τους και να τηρεί μια γενικότερη στάση στο θέμα, που να είναι φιλική στο περιβάλλον και στο μέλλον του πλανήτη».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος συνεχάρη τη διοργάνωση για την πρωτοβουλία που έλαβε και πρόσθεσε ότι «από την πλευρά του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα είμαστε δίπλα σας, για να εξετάσουμε κι άλλες πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης ή άλλες ενδεχομένως πολιτικές, που θα αντιμετωπίσουν το θέμα στην πατρίδα μας πιο σφαιρικά και αποτελεσματικά».