today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Γ.Παπανδρέου: Μέτρα για την ανάκαμψη της Αχαΐας!

Ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε μια εκτενή συζήτηση με προέδρους Επιμελητηρίων επιστημονικών κλάδων της Δυτικής Ελλάδας σχετικά με ενέργειες επανεκκίνησης της οικονομίας στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που έγινε με τηλεδιάσκεψη και συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, Βασίλης Αϊβαλής, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας και Βορειοδυτικής Πελοποννήσου, Γιώργος Παππάς και ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, Αθανάσιος Πετρόπουλος τέθηκαν τα προβλήματα που προκάλεσε το σταμάτημα της οικονομίας από τον COVID -19.

Επισημάνθηκε η αναγκαιότητα να ληφθούν στοχευμένα μέτρα πραγματικής συνεισφοράς της πολιτείας στους πληττόμενους επιστημονικούς κλάδους, μακριά από άστοχες, πρόχειρες και αποσπασματικές κινήσεις που στο τέλος αποσύρονται αναγκαστικά αφού πρώτα έχουν υποβαθμίσει το επιστημονικό δυναμικό της χώρας.

Διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα βραχυπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου σχεδιασμού ιεραρχημένων δράσεων όσον αφορά την ουσιαστική στήριξη της επιχειρηματικότητας, την πορεία των απαιτούμενων έργων υποδομής αλλά και την ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα.

Κρίθηκε απαραίτητη η ανάγκη επαναπροσδιορισμού του παραγωγικού μοντέλου της περιοχής και της χώρας. Όπως και της προστασίας των πραγματικών παραγωγικών δυνάμεων, των εργαζομένων, των άνεργων επιστημόνων αλλά και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στη νέα πραγματικότητα που ήδη δημιουργείται.

Ο κ. Παπανδρέου, αναφέρθηκε επίσης στην αναγκαιότητα συνέχισης της ουσιαστικής διαβούλευσης με τους επιστημονικούς φορείς ώστε να είναι αποτελεσματική η παρέμβασή του στην κυβέρνηση αλλά και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους διεθνείς φορείς. Ιδιαίτερα δε, που για δεύτερη φορά μέσα σε μια δεκαετία, η ΕΕ δεν φαίνεται να έχει μάθει από τα λάθη της στην αντιμετώπιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2009 και η Ελλάδα εξακολουθεί παρά τις προσπάθειες που έγιναν στην πρώτη φάση της κρίσης, να αντιμετωπίζει μεγάλο θεσμικό έλλειμμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ