today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Θ. Λιβάνιος: Η επιστροφή στην κανονικότητα είναι το μεγάλο στοίχημα

«Η επιστροφή στην κανονικότητα είναι το μεγάλο στοίχημα για όλους μας αλλά πρέπει να γίνει με τρόπο τέτοιο που δεν θα διακυβευθούν όσα μέχρι σήμερα έχουν κερδηθεί», αναφέρει ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παρασκήνιο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, κάθε απόφαση για άρση των περιοριστικών μέτρων θα είναι σταδιακή, θα γίνεται με πολύ μεγάλη προσοχή και θα αξιολογείται ανά επτά ή δεκαπέντε μέρες.

Διευκρινίζει ότι «με πολλές από τις υποχρεωτικές συμβάσεις της καραντίνας θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε για καιρό» και τονίζει ότι «κάποιοι περιορισμοί θα αρθούν αλλά κάποιοι άλλοι ενδέχεται να ενταθούν, αν το απαιτήσουν οι συνθήκες». Γι’ αυτό το τελευταίο, ο κ. Λιβάνιος εξηγεί ότι «οι περιορισμοί στην είσοδο πελατών στα σούπερ μάρκετ, μπορούν να αποτελέσουν οδηγό για την ασφαλή επαναλειτουργία των καταστημάτων λιανικού εμπορίου, που αποτελούν σχεδόν το 95% των επιχειρήσεων στη χώρα μας».

Διαψεύδει, τέλος, τα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, τονίζοντας ότι «η συζήτηση για εκλογές δεν εξυπηρετεί το συμφέρον της χώρας» και επισημαίνει ότι μοναδικό μέλημα του πρωθυπουργού είναι να συνεχίσει να είναι επιτυχής η αντιμετώπιση της πανδημίας και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε το 2021 να είναι μια χρονιά σημαντικής οικονομικής ανάκαμψης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ