today-is-a-good-day
23.3 C
Athens

Ιαπωνία: Ο υπουργός Οικονομίας ματαιώνει τις δημόσιες εμφανίσεις του λόγω κορωνοϊού

Ο υπουργός Οικονομίας της Ιαπωνίας, ο οποίος είναι επικεφαλής της οικονομικής πολιτικής για την αντιμετώπιση του ξεσπάσματος του νέου κορονοϊού στη χώρα, ματαίωσε σήμερα τις δημόσιες εμφανίσεις του και θα εργάζεται πλέον από το σπίτι αφότου βρέθηκε ότι ήρθε σε επαφή με ένα μέλος του προσωπικού που έχει προσβληθεί από τον ιό.

Το γραφείο του υπουργικού συμβουλίου ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Γιασουτόσι Νισιμούρα ματαίωσε ενημέρωση των δημοσιογράφων που είχε προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργικό συμβούλιο διευκρινίζει ότι βρέθηκε πως ο Νισιμούρα είχε επισκεφθεί πανεπιστημιακό νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα μαζί με υπάλληλο, ο οποίος αργότερα διαγνώσθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό.

Τις τελευταίες εβδομάδες ο υπουργός Οικονομίας Γιασουτόσι Νισιμούρα έχει γίνει το πρόσωπο των οικονομικών προσπαθειών που καταβάλλει η Ιαπωνία για να αντιμετωπίσει την Covid-19.

“Ούτε ο υπουργός ούτε το μέλος του προσωπικού, το οποίο διαγνώσθηκε θετικό στον ιό, έχουν παρουσιάσει συμπτώματα, αλλά για προληπτικούς λόγους ο υπουργός θα παραμείνει σπίτι του μέχρι νεοτέρας ειδοποιήσεως από τις αρχές υγείας”, αναφέρει επίσης στην ανακοίνωσή του το γραφείο του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Νισιμούρα θα πραγματοποιήσει ωστόσο προγραμματισμένη για αργότερα σήμερα εμφάνισή του στο δημόσιο δίκτυο NHK, αλλά εξ αποστάσεως κι όχι με φυσική παρουσία, διευκρίνισε το γραφείο του υπουργικού συμβουλίου προς το Reuters.

Σήμερα ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων στην Ιαπωνία είχε ανέλθει σε σχεδόν 13.000 και των θανάτων σε 345, σύμφωνα με το NHK.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ