today-is-a-good-day
20 C
Athens

Σλοβενία: Από την Τρίτη επιτρέπονται ξανά οι γαμήλιες τελετές

Η Σλοβενία θα άρει την απαγόρευση των τελετών γάμου από την ερχόμενη Τρίτη, καθώς σταδιακά χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα, που επιβλήθηκαν στα μέσα Μαρτίου για να τιθασευτεί η μετάδοση του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Ωστόσο, παρόντες σε αυτές τις γαμήλιες τελετές θα επιτρέπεται να είναι μόνον η νύφη, ο γαμπρός, ο γραμματέας του μητρώου και σε ορισμένες περιπτώσεις δύο μάρτυρες, δήλωσε στη σχετική συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Μπόστιαν Κόριτνικ.

«Έχω πολύ θετικά νέα, θα επιτρέψουμε τους γάμους από την Τρίτη 28 Απριλίου … αν και με περιορισμένη συμμετοχή», δήλωσε ο Κόριτνικ.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε στην ίδια συνέντευξη πως και οι πατεράδες θα μπορούν και πάλι να παρίστανται στα μαιευτήρια για να παρακολουθήσουν τον τοκετό των παιδιών τους από την επόμενη εβδομάδα. Κι αυτή η δυνατότητα είχε απαγορευτεί βάσει των περιοριστικών μέτρων στη μετακίνηση και συνάθροιση.

Η Σλοβενία αρχίζει δειλά να χαλαρώνει κάποιους από τους περιορισμούς της σε ορισμένους τομείς της οικονομίας και στη δημόσια ζωή. Τη Δευτέρα, άνοιξαν ξανά τα συνεργεία αυτοκινήτων, ορισμένα καταστήματα, ενώ επετράπησαν ορισμένα υπαίθρια αθλήματα, όπως τένις ή γκολφ. Στις 4 Μαΐου θα μπορούν να ανοίξουν πάλι τις πόρτες τους σε πελάτες κομμωτήρια και κουρεία.

Μολαταύτα, οι πολίτες θα υποχρεούνται να φορούν προστατευτικές μάσκες προσώπου όποτε εισέρχονται σε έναν εσωτερικό δημόσιο χώρο. Προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί πότε θα ανοίξουν ξανά σχολεία, ξενοδοχεία, μπαρ και εστιατόρια.

Η Σλοβενία έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 1.373 κρούσματα κορονοϊού και 80 θανάτους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ