today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Ουρές σχηματίζουν οι Τσέχοι για να υποβληθούν σε διαγνωστικά τεστ

Εκατοντάδες Τσέχοι σχημάτισαν ουρές σήμερα το πρωί μπροστά από τα κέντρα όπου διεξάγονται διαγνωστικά τεστ για τη νόσο Covid-19, τα οποία έχουν εγκαταστήσει οι αρχές σε πολλές πόλεις της χώρας, στο πλαίσιο έρευνας που διενεργούν σχετικά με το ποσοστό μόλυνσης των πολιτών από τον νέο κορονοϊό.

Στην Πράγα, σε μόλις 15 λεπτά συμπληρώθηκε ο μέγιστος αριθμός των ανθρώπων που μπορούν να υποβληθούν σε εξετάσεις ανά ημέρα. «Μας είπαν ότι η σειρά μας δεν μπορεί να έρθει, παρά σε 18 ώρες, επομένως αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στο σπίτι μας και να έλθουμε ξανά αύριο», εξηγεί η Γιαροσλάβα, που πήγε μαζί με τα δύο παιδιά της, το πρωί, για να μάθει εάν αυτό που πίστευε ότι ήταν γρίπη, τον Φεβρουάριο, «συνδεόταν ή όχι με την Covid-19».

Τα ορολογικά τεστ είναι δωρεάν και πρέπει να διεξαχθούν σε 27.000 ασυμπτωματικούς ανθρώπους τις επόμενες δύο εβδομάδες. «Ένας συγκεκριμένος αριθμός πολιτών δεν συμπεριλαμβάνεται στα στατιστικά των θετικών κρουσμάτων, παρά το γεγονός ότι έχει προσβληθεί, και δεν το γνωρίζει, διότι δεν εκδήλωσε συμπτώματα, όμως αντισώματα έχουν δημιουργηθεί από τον μεταβολισμό του και μπορεί να είναι φορέας», επισήμανε το υπουργείο Υγείας της Τσεχίας, κατά την παρουσίαση της νέας έρευνας.

Στην Τσεχία, 7.136 είναι, από την 1η Μαρτίου μέχρι σήμερα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού και έχουν καταγραφεί 210 θάνατοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ