today-is-a-good-day
11.3 C
Athens

Απέτυχε η πρώτη κλινική δοκιμή φαρμάκου της Gilead για τον κορονοϊό

Η πρώτη κλινική δοκιμή πειραματικού φαρμάκου της Gilead Sciences για την αντιμετώπιση του κορονοϊού δεν στέφθηκε με επιτυχία, όπως μεταδίδουν οι Financial Times, επικαλούμενοι, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, εσωτερικά έγγραφα που διέρρευσαν συμπτωματικά μέσω του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Κινεζική κλινική μελέτη έδειξε ότι το αντιικό φάρμακο remdesivir δεν βελτίωσε την κλινική κατάσταση των ασθενών ούτε μείωσε την παρουσία του παθογόνου παράγοντα στο αίμα τους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας.

Η μετοχή της Gilead Sciences σημειώνει πτώση 5,3%, ενώ ανεστάλη για λίγα λεπτά, νωρίτερα, η διαπραγμάτευσή της, λόγω υψηλής μεταβλητότητας στην τιμή της.

Εκπρόσωπος του ΠΟΥ επιβεβαίωσε την είδηση, σημειώνοντας ότι ο οργανισμός βρίσκεται ακόμη σε φάση εξέτασης των αποτελεσμάτων.

Νωρίτερα εντός του μήνα οι κινεζικές αρχές είχαν ματαιώσει δύο έρευνες για το remdesivir, λόγω έλλειψης εθελοντών.

Εκπρόσωπος της Gilead ισχυρίστηκε ότι τα σχετικά δημοσιεύματα “περιέχουν μη ορθούς χαρακτηρισμούς για τα αποτελέσματα της μελέτης”.

Το remdesivir είναι ένα από τα πολλά φάρμακα που δοκιμάζονται σε σοβαρές ή και ηπιότερες περιπτώσεις ασθένειας λόγω κορονοϊού, ωστόσο θεωρείται από τα πλέον ελπιδοφόρα. Η μετοχή της Gilead έχει σημειώσει άνοδο 18,8% το τελευταίο 12μηνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ