today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Ένωση Ελληνικών Τραπεζών: Πληρωμή συντάξεων Μαΐου με βάση τον ΑΜΚΑ

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) -όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της- θα ήθελε να υπενθυμίσει στους δικαιούχους συντάξεων μηνός Μαΐου 2020 ότι η καταβολή των συντάξεων θα πραγματοποιηθεί, σταδιακά, με βάση και την ακόλουθη από 16/4/2020 ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του e-ΕΦΚΑ.
– Οι συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ.ΕΤΑΤ, τράπεζες, ΟΤΕ) θα καταβληθούν:
– Στις 22 Απριλίου 2020, ημέρα Τετάρτη, για τους συνταξιούχους των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
– Στις 24 Απριλίου 2020, ημέρα Παρασκευή, για τους συνταξιούχους των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
– Οι συντάξεις των μη μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ), θα καταβληθούν στις 27 Απριλίου 2020, ημέρα Δευτέρα.
– Οι συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ θα καταβληθούν στις 29 Απριλίου 2020, ημέρα Τετάρτη.
Ως εκ τούτου, παρακαλούνται οι συναλλασσόμενοι, εάν δεν επιλέξουν ηλεκτρονική συναλλαγή ή συναλλαγή ανάληψης μετρητών στα ΑΤΜ, να ακολουθήσουν τις οδηγίες του ΕΦΚΑ προκειμένου να αποτραπούν φαινόμενα άσκοπου συνωστισμού στα τραπεζικά καταστήματα.
Σε κάθε περίπτωση, η ΕΕΤ προτρέπει το συναλλακτικό κοινό να χρησιμοποιεί ένα από τα πολλά διαθέσιμα ψηφιακά μέσα εξυπηρέτησης (ΑΤΜ, Internet & Mobile banking).
«Συνεχίστε τις συναλλαγές σας με τρόπο σύγχρονο, απλό και ασφαλή για όλους μας», επισημαίνει η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ