today-is-a-good-day
21.2 C
Athens

CNN: Σε κίνδυνο η ζωή του Κιμ Γιονγκ Ουν μετά από επέμβαση

Το αμερικανικό δίκτυο CNN σε μετέδωσε πως οι ΗΠΑ παρακολουθούν προσεχτικά πληροφορίες που θέλουν τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, να βρίσκεται σε κίνδυνο μετά από εγχείρηση στην καρδιά.

Όπως αναφέρει το CNN, ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν παρέστη πριν από μερικές ημέρες, στη μεγάλη γιορτή της Βορείου Κορέας στις 15 Απριλίου, κατά την οποία τιμάται η ημέρα γέννησης του παππού του, γεγονός που προκάλεσε ερωτήματα για την κατάσταση της υγείας του. Ωστόσο, τέσσερις ημέρες νωρίτερα, είχε εμφανιστεί σε κυβερνητική συνάντηση.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο CNN τη Δευτέρα ότι οι ανησυχίες για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι αξιόπιστες, αλλά η σοβαρότητα της κατάστασης είναι δύσκολο να εκτιμηθεί. Η Daily NK, μια διαδικτυακή εφημερίδα που εδρεύει στην Νότια Κορέα και επικεντρώνεται στην Βόρεια Κορέα, αναφέρει ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με πληροφορίες, υποβλήθηκε σε επέμβαση καρδιάς στις 12 Απριλίου.

Σύμφωνα με την Daily NK ο Κιμ Γιονγκ Ουν υποβλήθηκε σε επέμβαση στο καρδιαγγειακό σύστημα εξαιτίας των προβλημάτων που προκλήθηκαν από κάπνισμα, παχυσαρκία και φόρτου εργασίας.

Προς το παρόν δεν υπάρχει διάψευση ή επίσημη επιβεβαίωση από το καθεστώς της Βόρειας Κορέας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ