today-is-a-good-day
23.3 C
Athens

Χριστός Ανέστη! Ανάσταση Ελπίδας και αλληλεγγύης

Χριστός Ανέστη.

Τους τελευταίους μήνες η χώρα μας, αλλά και ο κόσμος όλος δοκιμάζεται από τον δολοφονικό ιό που άλλαξε τη ζωή μας.

Ευτυχώς, η ευλογημένη χώρα μας είχε εμπνευσμένη ηγεσία που έβαλε πάνω από την οικονομία και τα νούμερα τη ζωή των Ελλήνων και ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων συμπατριωτών μας. Αυτές οι δύσκολες αποφάσεις βρήκαν παράλληλα έναν λαό αποφασισμένο, ο οποίος με την πειθαρχία του και τον ηρωισμό του κατάφερε να αποκρούσει το πρώτο κύμα της πανδημίας, διαφυλάσσοντας έτσι το ιερότερο αγαθό, αυτό της ίδιας της ζωής!

Με αυτές τις συνθήκες, ζήσαμε μία Ανάσταση διαφορετική από όλες τις άλλες.

Μια Ανάσταση με τις εκκλησιές κλειστές και τον κόσμο στα μπαλκόνια των σπιτιών του.

Χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου τελέσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών η λειτουργία της Ανάστασης Σάββατο 18 Απριλίου 2020. Η Αναστάσιμη λειτουργία έγινε χωρίς την παρουσία πιστών λόγω το μέτρων της κυβέρνησης για την προστασία των πιστών από την διάδοσης του κορονοϊού ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχ. Αθηνών/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Άδειοι δρόμοι και πλατείες, με αυστηρά απαγορευτικά στην κυκλοφορία, χωρίς μεγάλο πασχαλινό τραπέζι και γλέντια ή πολυάριθμες παρέες, είναι σίγουρα ένα πρωτόγνωρο σκηνικό.

Ακόμα και το Άγιο Φως δεν διανεμήθηκε στους πιστούς και στις εκκλησίες φέτος.

Όμως όταν ακούστηκε το «Χριστός Ανέστη», το φως της Αναστάσεως φώτισε κάθε σπιτικό, οι καμπάνες ήχησαν χαρμόσυνα σε όλη τη χώρα, τα μπαλκόνια πλημμύρισαν από ευχές και κάθε ελληνικό σπιτικό ζωντάνεψε την Ελπίδα.

Αυτή η Ανάσταση μπορεί να ήταν διαφορετική, όμως μέσα από τη δυσκολία αυτή ανέδειξε τις κρυμμένες αρετές του Έλληνα: την αλληλεγγύη, το σεβασμό και την εκτίμηση στις μεγαλύτερες γενεές, την αγάπη στον συνάνθρωπο.

Οι Έλληνες όλοι μαζί δοκιμαζόμαστε για ακόμα μια φορά. Μέχρι τώρα αποδείξαμε ότι ενωμένοι αν το θελήσουμε μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Μέχρι τώρα τα έχουμε πάει καλά!

Στο χέρι μας είναι να κερδίσουμε και τη μάχη αυτή.

Θα τη κερδίσουμε και θα τα καταφέρουμε!

Χριστός Ανέστη!

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ