today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Μ.Χαρακόπουλος: Το μήνυμα του Πάσχα δεν σκιάζεται από τις παρούσες δυσχέρειες

«Το μήνυμα του μαρτυρίου και της Ανάστασης του Κυρίου ως αέναη ελπίδα ζωής για τον άνθρωπο δεν σκιάζεται από τις παρούσες δυσχέρειες» τονίζει σε δήλωσή του ενόψει της εορτής Ανάστασης, ο επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

«Εφέτος η πανδημία του κορωνοϊού δεν μας επέτρεψε να πάμε στις εκκλησίες μας, να συμμετάσχουμε στις ακολουθίες της Εβδομάδας των Παθών και να τηρήσουμε τα έθιμα της ορθόδοξης παράδοσής μας. Αυτό το τόσο διαφορετικό από κάθε άλλη φορά Πάσχα, όλοι μας βρεθήκαμε περιορισμένοι στις οικίες μας, αναμένοντας το τέλος της απειλής. Ωστόσο, το μήνυμα του μαρτυρίου και της Ανάστασης του Κυρίου ως αέναη ελπίδα ζωής για τον άνθρωπο δεν σκιάζεται από τις παρούσες δυσχέρειες. Αντιθέτως, χαλυβδώνει την πίστη μας και ενισχύει τις προσδοκίες μας για ένα φωτεινότερο μέλλον, όταν η κρίση αυτή αποτελέσει παρελθόν» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Χαρακόπουλος.

Περαιτέρω σημειώνει ότι «αυτές τις ώρες, είναι εύλογο να στρεφόμαστε προς τους εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας σε όλον τον κόσμο, που έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό, και δίνουν μάχη για τη ζωή τους, με την ευχή να τα καταφέρουν και να βγουν νικητές». Απευθυνόμενος στους «οικείους όσων, τελικά, έφυγαν από κοντά μας», εύχεται να είναι υγιείς διατηρώντας την μνήμη των δικών τους ανθρώπους.

Επιπρόσθετα, ο κ. Χαρακόπουλος αναφέρει πως «η σκέψη μας είναι, επίσης, σε αυτούς που βρίσκονται σήμερα στην πρώτη γραμμή του “πολέμου” κατά της ασθένειας, στους γιατρούς και νοσηλευτές πρωτίστως, αλλά και σε όλους όσοι συνεχίζουν να εργάζονται με αυταπάρνηση για να διατηρηθεί μια κανονικότητα στις ζωές μας».

Ωστόσο, υπογραμμίζει, «στη μεγαλύτερη εορτή της Χριστιανοσύνης θα ήταν παράλειψη να λησμονήσουμε τους Χριστιανούς που υποφέρουν σε πολλά σημεία του πλανήτη, υφιστάμενοι διώξεις, διακρίσεις και εκτοπισμούς, λόγω της πίστης τους» και προσθέτει: «Δεν ξεχνούμε τα εκατομμύρια των χριστιανών της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, που είναι θύματα του φανατισμού και της μισαλλοδοξίας. Προσδοκούμε ότι σύντομα οι χριστιανοί πρόσφυγες, για τους οποίους η διεθνής κοινότητα κλείνει τα μάτια, να μπορέσουν επιτέλους να επιστρέψουν στις προαιώνιες εστίες τους, οικοδομώντας ένα ειρηνικό και δημιουργικό μέλλον. Καλή Ανάσταση!».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ