today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Τ.Θεοδωρικάκος: Πολιτική της ΝΔ η συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα

Ξεκάθαρη πολιτική της ΝΔ είναι η στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και η συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στο «ΘΕΜΑ 104,6».

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι θα υπάρξει ύφεση στην ελληνική οικονομία αλλά επιλογή της κυβέρνησης είναι να στηρίξει επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας, ενώ χαρακτήρισε ζήτημα που θα τεθεί «επί τάπητος», την επόμενη μέρα, το ζήτημα της αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας. Ερωτηθείς για τις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση «έχει βάλει χέρι στο μαξιλαράκι», ο υπουργός συνέστησε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να χαμηλώσει τους τόνους, χαρακτήρισε αβάσιμη τη συζήτηση περί πρόωρων εκλογών και σημείωσε ότι επιλογή της κυβέρνησης και του υπουργείου Εσωτερικών είναι να στηρίξουν τους δήμους και για αυτόν τον λόγο οι δαπάνες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Σε ερώτηση για τον ρόλο του δημοσίου συστήματος υγείας και τον ιδιωτικό τομέα στην υγεία, ο υπουργός απάντησε πως ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δεν έχουμε συνεχώς καταστάσεις πανδημίας, «είναι ξεκάθαρο ότι πολιτική της ΝΔ είναι να στηριχθεί το ΕΣΥ. Αυτό που λέγαμε είναι ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα και αυτό έχει αποδειχθεί ότι λειτουργεί και στον χώρο της υγείας και σε πάρα πολλούς άλλους τομείς. Η συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα, όταν γίνεται με όρους διαφάνειας και εκσυγχρονισμού μπορεί να είναι πάρα πολύ αποτελεσματική και να φέρει και στον χώρο της υγείας τις ποιοτικές υπηρεσίες που έχει ανάγκη η κοινωνία. Αυτό κάναμε. Αυτό κάνουμε. Και αυτό είναι υπέρ του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις «εσχατολογικές προβλέψεις του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία» και το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του παραγωγικού μοντέλου, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η ύφεση θα χτυπήσει το σύνολο της ελληνικής οικονομίας, κυρίως όμως της μικρές επιχειρήσεις. Με δεδομένο, δε, ότι η ελληνική οικονομία αποτελείται από μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως επισήμανε, «ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι το πρόβλημα θα είναι πάρα πολύ σκληρό. Η κυβέρνηση από την πρώτη μέρα ακολούθησε πολιτική στήριξης των επιχειρήσεων και των θέσεων εργασίας και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Είμαστε προετοιμασμένοι και για Απρίλιο και για Μάιο να στηρίξουμε τις θέσεις εργασίας. Από εκεί και πέρα η κυβέρνηση θα παρουσιάσει ένα συνολικό σχέδιο για το πώς θα ανταπεξέλθουμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ