today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Σλοβενία: Μερική χαλάρωση των περιορισμών

Τη μερική χαλάρωση των περιορισμών που εφαρμόζονται για τη μείωση της εξάπλωσης του κορονοϊού από τις 18 Απριλίου, ανακοίνωσε η σλοβενική κυβέρνηση. Όπως ανακοινώθηκε, επιτρέπεται η περιορισμένη κυκλοφορία των πολιτών εκτός του δήμου μόνιμης κατοικίας τους, όπως και ορισμένες αθλητικές δραστηριότητες, οι οποίες δεν περιλαμβάνουν την στενή επαφή μεταξύ των αθλητών (όπως τένις).

Άτομα και οικογένειες ή μέλη του ίδιου νοικοκυριού θα έχουν, επίσης, δικαίωμα πρόσβασης σε ιδιωτική γη εκτός του δήμου κατοικίας τους για σκοπούς όπως η συντήρηση των ακινήτων που διαθέτουν και άλλες εργασίες.

Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να διαθέτουν κάποιο είδος απόδειξης ιδιοκτησίας ακινήτου ή του δικαιώματος χρήσης μιας τέτοιας ιδιοκτησίας, για παράδειγμα ένα αντίγραφο της σχετικής συμβολαιογραφικής πράξης. Θα πρέπει επίσης να προσκομίσουν ένα έγγραφο στο οποίο να αναφέρεται ο σκοπός του ταξιδιού τους σε μια ειδική βεβαίωση.

Η απόφαση σηματοδοτεί την πρώτη σημαντική χαλάρωση των περιορισμών που τέθηκαν σε ισχύ στις 20 Μαρτίου για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Ο υπουργός Υγείας της Σλοβενίας Τόμαζ Γκάνταρ δήλωσε ότι η Σλοβενία θα προχωρήσει προσεκτικά και σταδιακά στη χαλάρωση των μέτρων. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού μειώνεται σταθερά και ανήλθε σε 1.248. Ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό στη Σλοβενία ανήλθε σε 61. Οι περισσότεροι ήταν ηλικιωμένοι οι οποίοι έπασχαν από χρόνιες παθήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ