today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Αδ.Γεωργιάδης: Ο έλεγχος των επιχειρήσεων θα γίνεται μέσω βιντεοκλήσης

Ο έλεγχος των επιχειρήσεων από τους εφοριακούς θα γίνεται μέσω βιντεοκλήσης, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στη διαδικτυακή συζήτηση που πραγματοποίησε το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών με θέμα: “COVID-19: Οι επιχειρήσεις απέναντι στην αβεβαιότητα”.

Σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την ΑΑΔΕ, ενώ όπως σημείωσε ο υπουργός «θα διαπιστώσετε ότι δεν θα υπάρχει περιθώριο για τις γνωστές συναλλαγές του παρελθόντος».

Ο κ. Γεωργιάδης εμφανίσθηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία της εγχώριας τουριστικής βιομηχανίας, προαναγγέλλοντας ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί από τον αρμόδιο υπουργό κ. Χάρη Θεοχάρη συμφωνία με μεγάλο tour operator.

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται το σενάριο που προσομοιάζει περισσότερο προς στην επιδότηση της εργασίας παρά το σενάριο της επιδότησης της ανεργίας και την παροχή ρευστότητας στις επιχειρήσεις αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους. Ανέφερε πως η κυβέρνηση διεκδικεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση τους περισσότερους δυνατούς πόρους, διατηρώντας την εικόνα μιας χώρας νοικοκυρεμένης.

Για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και των τραπεζών, όπως είπε αυτός έγινε σε διάστημα λίγων ημερών κυρίως διότι «οι αντιστάσεις των υπηρεσιών για προσωπικά δεδομένα και διαφορές άλλες ασφαλιστικές δικλίδες ήρθησαν αυτοστιγμής και όλο αυτό θα μείνει και την επόμενη ημέρα».

Σχετικά με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη μείωση των φορολογικών και ασφαλιστικών συντελεστών, είπε πως «πριν την κρίση η σκέψη ήταν να πάμε ταχύτερα στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών απ’ ότι ταχύτερα στη μείωση των φόρων, διότι θέλουμε να βρούμε έναν τρόπο οι επιχειρήσεις να έχουν μικρότερο βάρος στον τρόπο λειτουργίας τους και οι εργαζόμενοι να έχουν οφέλη από την εργασία τους».

Υπό τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως η φιλοσοφία μείωσης των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών εν μέσω κορωνοϊού επιταχύνεται.  «Και αν μπορέσουμε να αποκτήσουν τέτοιους βαθμούς ελευθερίας από τους δανειστές μας για να πάμε γρηγορότερα προς αυτή την κατεύθυνση, στο πλαίσιο της συνολικής συμφωνίας μας για την αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας, θα το κάνουμε», τόνισε ο ίδιος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ