today-is-a-good-day
20 C
Athens

Τραμπ: Πρέπει ο αθλητισμός να επιστρέψει

Ο επίτροπος του NBA Άνταμ Σίλβερ, ο επικεφαλής του NFL, Ρότζερ Γκούντελ και ο ιδιοκτήτης του Ντάλας Μάβερικς, Μαρκ Κούμπαν, συγκαταλέγονται στις 14 αθλητικές προσωπικότητες που συμβουλεύουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ για το πότε πρέπει να ξαναρχίσουν οι διοργανώσεις, όπως δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ  Ντόναλντ Τραμπ.

Το NBA ανέβαλε τη σεζόν του τον περασμένο μήνα όταν έγινε γνωστό έμαθε ότι ένας από τους παίκτες (Γκομπέρ) ήταν θετικός σε κορονοϊό, ενώ και άλλα πρωταθλήματα ακολούθησαν γρήγορα το ίδιο, με αποτέλεσμα να σταματήσει το επαγγελματικό αθλητικό ημερολόγιο στις ΗΠΑ.

«Πρέπει τα αθλήματα να επιστρέψουν», δήλωσε ο Τραμπ στο Λευκό Οίκο. «Κουράστηκα να βλέπω παιχνίδια μπέιζμπολ ηλικίας 14 ετών», είπε αναφερόμενος στο πώς δίκτυα όπως το ESPN κατέφυγαν στο να μεταδίδουν ξανά παλιά παιχνίδια για να καλύψουν το κενό μετάδοσης.

Εκτός από τους Σίλβερ, Γκούντελ και Κούμπαν, η επιτροπή περιλαμβάνει επίσης τους εξής: επίτροπο του MLB (Major League Baseball),Ρομπ Μάνφριντ , πρόεδρο της UFC (Ultimate Fighting Championship), Ντάνα Ουάιτ, επίτροπο του PGA Tour (professional golf tour), Τζέι Μόναχαν, επίτροπο LPGA (Ladies Professional Golf Association), Μισέλ Ουάν, επικεφαλής USTA(United States Tennis Association), Πάτρικ Γκαλμπράιθ, επίτροπο MLS (Major League Soccer), Ντόν Γκάμπερ, επικεφαλής WWE( World Wrestling Entertainment), Βινς ΜακΜάχον, αντιπρόεδρο της NASCAR (National Association for Stock Car Auto Racing), Λίζα Κέντεντι, επίτροπο NHL (National Hockey League) Γκάρι Μπέτμαν, ιδιοκτήτη των Νιου Ίγκλαντ Πάτριοτς, Ρόιμπερτ Κραφτ, ιδιοκτήτη των Ντάλας Καουμπόις, Τζέρι Τζόουνς.

Ενώ οι Σίλβερ και Μάνφριντ είπαν ότι δεν περιμένουν να ξαναρχίσουν με παιχνίδια αμέσως, οι Ουάιτ και ΜακΜαχο έχουν προσπαθήσει σκληρά να…κρατήσουν αγώνες  κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το WWE αποδέχτηκε τη μετάδοση αγώνων πάλης στο κέντρο προπόνησης του Ορλάντο, αφού οι αξιωματούχοι της Φλόριντα το θεώρησαν «απαραίτητη επιχείρηση», όπως ανέφερε τη ESPN τη Δευτέρα, μια κίνηση που θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή και άλλων αθλημάτων στην πολιτεία.

Σχεδόν 2 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν μολυνθεί και περισσότεροι από 124.000 έχουν πεθάνει από την εμφάνιση της νόσου στην Κίνα στα τέλη του περασμένου έτους, σύμφωνα με το Reuters.

Περισσότεροι από 2.200 πέθαναν μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες χθες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ