today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

M.Λαζαρίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η στήριξη των ανέργων

«Τη λήψη ενός πλέγματος πρωτοβουλιών από την Κυβέρνηση προκειμένου να στηριχθούν οι άνεργοι, εν μέσω της πρωτόγνωρης κρίσης που διανύουμε», έκανε λόγο, σε συνέντευξή του στην «ΕΡΑ Καβάλας» ο βουλευτής ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης.

Όπως σημείωσε, «παράλληλα με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ που θα λάβουν οι 155.000 μακροχρόνια άνεργοι, όπως εξήγγειλε χθες ο Πρωθυπουργός, προσπαθούμε να στηρίξουμε τους συγκεκριμένους συμπολίτες μας και με την ταυτόχρονη υλοποίηση σχετικών προγραμμάτων».

Ο κ. Λαζαρίδης εξήγησε: «Κατ’ αρχάς, τροποποιείται το πρόγραμμα στήριξης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών, ώστε να προσφερθούν επιπλέον 8.500 θέσεις εργασίας, 12μηνης διάρκειας. Επίσης, το Μάιο ξεκινά πρόγραμμα για 36.500 άνεργους, αλλά και μονογονεϊκές οικογένειες, για οκτάμηνη κοινωφελή εργασία σε Δήμους και Περιφέρειες, ενώ θα ακολουθήσουν νέα προγράμματα που θα καλύψουν επιπλέον 100.000 ανέργους. Θυμίζω ότι έχει δοθεί δίμηνη παράταση για όλα τα επιδόματα ανεργίας που έληξαν τον Ιανουάριο, το Φεβρουάριο και το Μάρτιο, καθώς και σε αυτούς που το επίδομά τους θα λήξει τον Απρίλιο».

Τέλος, υπογράμμισε ότι «η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεδειγμένα νοιάζεται για όλους τους Έλληνες. Έχει καταφέρει να ανταπεξέλθει με απόλυτη επιτυχία δύο μεγάλες και ταυτόχρονες κρίσεις, της πανδημίας και του προσφυγικού – μεταναστευτικού. Πλέον η χώρα μας, από ‘’μαύρο πρόβατο’’ που ήταν μέχρι πρότινος, είναι σήμερα μια χώρα παράδειγμα προς μίμηση. Και έτσι θα συνεχίσει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ