Νέα Ζηλανδία-Αυστραλία: Είναι νωρίς για χαλάρωση των μέτρων

167
ΑΠΕ

Αξιωματούχοι στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία, οι οποίοι χαιρετίζονται παγκοσμίως για τις πρώτες ενδείξεις επιτυχίας τους στην καταπολέμηση της διάδοσης της Covid-19, δήλωσαν σήμερα πως είναι πολύ νωρίς για να αρχίσουν τη χαλάρωση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης ή να επανεκκινήσουν τις οικονομίες τους.

O ρυθμός εκδήλωσης νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό έχει υποχωρήσει σημαντικά στις δύο χώρες, χωρίς να φτάσουν στα όριά τους τα συστήματα υγείας τους.

Η Νέα Ζηλανδία έχει εφαρμόσει εκτεταμένο lockdown, ενώ η Αυστραλία έχει περιορίσει σημαντικά αρκετές δραστηριότητες.

Η Νέα Ζηλανδία ανέφερε σήμερα τον πέμπτο θάνατο από τον κορονοϊό, αλλά τα νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά μόλυνσης αυξήθηκαν μόνο κατά 15, αντιστοιχώντας στο 1/6 του αριθμού των περιστατικών που καταγράφονταν στις αρχές Απριλίου. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε στα 1.064.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στην Αυστραλία, ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σήμερα κατά 33. Πρόκειται για τη μικρότερη αύξηση στη διάρκεια ενός μήνα που αντιστοιχεί σε λιγότερο από το 1/10 του αριθμού των κρουσμάτων που καταγράφονταν πριν από δύο εβδομάδες.

Η Αυστραλία έχει καταγράψει 6.322 περιστατικά μόλυνσης, με 61 θανάτους.