today-is-a-good-day
16.8 C
Athens

Οι αντιδράσεις και οι δικαιολογίες Βαρουφάκη για την επιστροφή στην Αίγινα

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες η επιστροφή του προέδρου του ΜεΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη εν μέσω περιορισμών στις μετακινήσεις λόγω κορωνοϊού με πλοίο της γραμμής στην Αίγινα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο κ. Βαρουφάκης φέρεται να επικαλέστηκε την βουλευτική του ιδιότητα για να μην δείξει τα έγγραφα μετακίνησης σε άνδρες του λιμενικού και δικαιολόγησε την μετακίνησή του λέγοντας πως μένει στην Αίγινα, και επέστρεφε από την Αθήνα, όπου είχε λάβει μέρος σε συνεδρίαση της Βουλής την Πέμπτη.

«Τα “ρεπορτάζ” περί “σπασίματος της καραντίνας για διακοπές στην Αίγινα” είναι, προφανώς, ανάξια σχολιασμού» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ 25 σχετικά με την μετάβαση του Γιάνη Βαρουφάκη στην Αίγινα, όπου όπως αναφέρεται, διαμένει μόνιμα με την οικογένειά του », αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ 25.

Από την πλευρά του ο κ. Βαρουφάκης απαντά ότι στην Αίγινα είναι η μόνιμη κατοικία του και πως μετέβη στην Αθήνα για να μιλήσει στη Βουλή και αποδίδει τις αντιδράσεις για την επιστροφή του στην Αίγινα στο ότι ενόχλησε η ομιλία του για το Eurogroup «στο όποιο η κυβέρνηση “πούλησε” το ευρωομόλογο».

Στο περιστατικό με τον επικεφαλής του ΜέΡΑ 25, Γιάνη Βαρουφάκη, αναφέρθηκα ο Δήμαρχος του νησιού, Γιάννης Ζορμπάς, ο οποίος υποστηρίζει πως ήταν παρών στο συμβάν.  «Βρισκόμαστε στο λιμάνι της Αίγινας και μαζί με τις λιμενικές αρχές κάνουμε ελέγχους σε πεζούς και οχήματα στα δύο δρομολόγια, που γίνονται πλέον καθημερινά», περιέγραψε ο κ. Ζορμπάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Status 107,7.

Σε έναν από αυτούς τους ελέγχους, εντοπίστηκε στο όχημά του ο κ. Βαρουφάκης, του έκανε νόημα ο λιμενικός για να σταματήσει, εκείνος έκοψε αρκετά ταχύτητα, δεν σταμάτησε εντελώς και του είπε ότι «εγώ είμαι βουλευτής», ανέφερε ο κ. Ζορμπά και συνέχισε: Ο λιμενικός του είπε «κύριε, κάνουμε έναν έλεγχο, θέλω τα έγγραφά σας» και του απάντησε, τότε «δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ;» και κατευθύνθηκε προς την έξοδο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αίγινας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών δεν ανταποκρίθηκε στον έλεγχο: «Ημουν παρών, δεν απέδειξε τα χαρτιά του, δεν ανταποκρίθηκε, έφυγε σε δευτερόλεπτα», σημείωσε ο κ. Ζορμπάς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο Open κάλεσε τον κ. Βαρουφάκη να αποδείξει ότι στην Αίγινα είναι η μόνιμη κατοικία του.

Το Λιμενικό του νησιού συνέταξε δικογραφία, δήλωσε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπός του Λιμενικού Σώματος, Νίκος Λαγκαδιανός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ