today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Ρέθυμνο: Κατ’ οίκον παράδοση φαρμάκων υψηλού κόστους

Η δυνατότητα κατ’ οίκον παράδοσης φαρμάκων υψηλού κόστους, σε ασθενείς πολίτες του Ρεθύμνου, παρέχει στο εξής ο Δήμος μετά από πρωτοβουλία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του. Η απόφαση λήφθηκε σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο, ‘Αννα Ελευθεριάδου – Γκίκα, μετά τη διαπίστωση της ταλαιπωρίας που υφίστανται οι πάσχοντες για να προμηθευτούν από τα γραφεία του ΕΟΠΠΥ την αναγκαία για την υγεία τους φαρμακευτική αγωγή. “Ταλαιπωρία ακόμη και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες όπως αυτές των προηγούμενων ημερών, και για το λόγο αυτό, μετά από συμφωνία και με το ΕΟΠΠΥ, για όσους το επιθυμούν να παραλαμβάνει τα φάρμακα η υπηρεσία μας και να τους τα παραδίδει στο δικό τους χώρο, προστατεύοντας τους κατ’ αυτόν τον τρόπο και από τον κίνδυνο της πανδημίας”.

Όσοι πολίτες που κάνουν χρήση ειδικών φαρμάκων υψηλού κόστους και θέλουν τη βοήθεια αυτή, μπορούν να επικοινωνούν με τους Σταθμούς Βοήθειας του Δήμου Ρεθύμνης προκειμένου να συνεννοηθούν για τη διαδικασία παραλαβής των φαρμάκων τους στα τηλέφωνα 28310 55243, 28310 51199, 28310 27800, 28310 26070. ” Όλοι οι πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (χρόνιοι πάσχοντες, ηλικιωμένοι χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον) μπορούν να απευθύνονται στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας και τις δομές για να αιτηθούν βοήθειας και θα τους παρασχεθεί με αμεσότητα και προθυμία από τα στελέχη της Υπηρεσίας” αναφέρει η κυρία Γκίκα.

Επίσης σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, οι ωφελούμενοι του Επιδόματος Στέγασης και του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ) λαμβάνουν παρατάσεις και συγκεκριμένα: “Όσοι λαμβάνουν Επίδομα Στέγασης και η αίτηση τους έληξε το Μάρτιο 2020, παίρνουν παράταση για έναν ακόμα μήνα. Όσων η αίτηση τους λήγει τον Απρίλιο 2020, παίρνουν παράταση για έναν ακόμα μήνα. Όσοι λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ) και η αίτηση τους έληξε το Φεβρουάριο 2020, παίρνουν παράταση για έναν ακόμα μήνα και όλοι όσοι λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ) και η αίτηση τους έληξε το Μάρτιο 2020, παίρνουν παράταση για έναν ακόμα μήνα”.

Οι δικαιούχοι δηλαδή, θα πληρωθούν το ποσό που ήδη λαμβάνουν από τα επιδόματά τους για έναν ακόμη μήνα, χωρίς να κάνουν ανανέωση της αίτησης τους το μήνα Απρίλιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ