today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Pfizer: Οι πρώτες μελέτες για υποψήφια θεραπεία δείχνουν αισιόδοξα αποτελέσματα

Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer Inc ανακοίνωσε σήμερα πως τα πρώτα δεδομένα μίας έρευνάς της έχουν επιτρέψει να διαπιστωθεί πως ένα υποψήφιο σκεύασμα έχει δυνατότητες να βοηθήσει στη θεραπεία ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό.

Η ίδια τόνισε πως σχεδιάζει να στηρίξει τις έρευνες για να διαπιστωθεί εάν κάποια από τα υπάρχοντα σκευάσματα τηςPfizer , όπως το φάρμακο για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα Xeljanz , μπορεί να αποδειχθούν ευεργετικά για όσους νοσηλεύονται με ασθένειες του αναπνευστικού που προκαλεί ο κορονοϊός. Το σκεύασμα που ανήκει στην κατηγορία των λεγόμενων JAK αναστολέων και χρησιμεύει επίσης και στη θεραπεία της αυτοάνοσου ελκώδους κολίτιδας, μπορεί να βοηθήσει όσους πάσχουν από πνευμονία που προκαλεί ο ιός αυτός, τονίζει η εταιρεία, προσθέτοντας πως δοκιμάζονται ως πιθανές θεραπείες κι άλλα σκευάσματα για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα άλλων φαρμακοβιομηχανιών.

Τα στοιχεία από τις προκλινικές έρευνες έχουν δείξει πως ένα σύμπλεγμα φαρμακευτικών ουσιών, που η εταιρεία αρχικά είχε αναπτύξει για την θεραπεία του SARS -ενός διαφορετικού τύπου κορονοϊό που είχε προκαλέσει την μεγάλη επιδημία του 2003– έχει τη δυνατότητα να θεραπεύσει ασθενείς πάσχοντες από τον νέο κοροονοϊό, ανακοίνωσε ο επικεφαλής των ερευνών της Pfizer Μίκαελ Ντόλστεν.

Η Pfizer ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει επιπλέον προκλινικές έρευνες και θα αρχίσει να δοκιμάζει το φάρμακο σε ανθρώπους το τρίτο τρίμηνο του 2020.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ