today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Oι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά

Εκατοντάδες κάτοικοι του Πειραιά ζήτησαν τη βοήθεια των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου, τις τελευταίες 14 ημέρες, ώστε να διευκολυνθούν σε θέματα καθημερινών αναγκών και κυρίως, για την προστασία της υγείας τους.
Μέσω της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης, ο Δήμος Πειραιά υποστήριξε 374 δημότες τις δύο τελευταίες εβδομάδες, κατέγραψε και υλοποίησε 260 αιτήματα πολιτών και σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής, πραγματοποίησε 257 δράσεις και υπηρεσίες, με στόχο την καλύτερη δυνατή διαβίωση και την προστασία των δημοτών.
Άποροι και αδύναμοι οικονομικά δημότες παρέλαβαν στο σπίτι τους 140 πακέτα με τρόφιμα και 50 φαρμακευτικά σκευάσματα καθώς και συνταγογραφήσεις φαρμάκων. Μέσω του προγράμματος “ Βοήθεια στο Σπίτι”, υποστηρίχθηκαν 23 οικογένειες, 19 συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης και 158 ώρες εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

«Οι παροχές προς τους πολίτες, συνεχίζονται», ανέφερε σε δήλωση του, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, τονίζοντας πως οι διευρυμένες κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου δημιουργούν ένα “ δίχτυ»” προστασίας για τις ευπαθείς ομάδες της πόλης: «Ο Δήμος Πειραιά καταβάλλει καθημερινά κάθε δυνατή προσπάθεια εν μέσω πανδημίας, προκειμένου να συμβάλλει με την προσφορά τροφίμων και φαρμάκων, με το πρόγραμμα “ Βοήθεια στο Σπίτι”, με τη γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης και με μια σειρά κοινωνικών πρωτοβουλιών στη στήριξη των άπορων συμπολιτών μας».

Μάλιστα ο κ. Μώραλης ανακοίνωσε πως σύντομα ο Δήμος θα ξεκινήσει την προσφορά δυο δωρεάν γευμάτων ημερησίως σε όσους έχουν ανάγκη, στο πλαίσιο συνεργασίας με την Περιφέρεια Αττικής. «Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, αναδεικνύεται πως η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να διαδραματίσει ουσιαστικό και καίριο ρόλο σε στιγμές κρίσης. Ο Δήμος Πειραιά θα συνεχίσει να δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο και να είναι δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη με αίσθημα προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης», κατέληξε ο κ. Μώραλης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά Γιάννης Βοϊδονικόλας επισήμανε σε δηλώσεις του, πως στόχος του Δήμου είναι η υποστήριξη των πολιτών και οι δράσεις για την διευκόλυνση όλων των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης: «Ενισχύσαμε τις κοινωνικές μας υπηρεσίες, συμβάλλοντας στην ποιοτικότερη και καλύτερη δυνατή διαβίωση άπορων και αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας», κατέληξε ο κ. Βοϊδονικόλας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ