today-is-a-good-day
24.2 C
Athens

Μ.Βαρβιτσιώτης: Χρειάζεται ενιαία ευρωπαϊκή φωνή απέναντι στον κορωνοϊό

«Πρέπει να φτάσουμε σε μια συμφωνία που έχει ανάγκη όλη η Ευρώπη. Διαφορετικά θα χάσουμε ένα μεγάλο στοίχημα» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «ALPHA 989».

Με αφορμή το σημερινό Eurogroup, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ακόμη ότι χρειάζεται μία ασπίδα προστασίας απέναντι στις χρηματοπιστωτικές πιέσεις που θα δεχτούν τα κράτη-μέλη της ΕΕ μετά την κρίση. «Πρέπει να υπάρξει μία ενιαία φωνή για την επανεκκίνηση της οικονομίας και ότι η επόμενη μέρα θα μας βρει ενωμένους απέναντι στην κρίση του<COVID-19», προσέθεσε. Δήλωσε, μάλιστα, αισιόδοξος ότι μπορεί να συμβεί αυτό, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα κλονιστεί το οικοδόμημα της ΕΕ, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Σχετικά με τις επιπτώσεις στον τουρισμό, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επισήμανε πως αυτή τη στιγμή προτεραιότητα είναι να ανοίξει η χώρα και σε ποιο περιβάλλον θα γίνει αυτό. Αναφερόμενος δε, σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Γιάννη Ρέτσο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, τόνισε πως είναι σημαντικό να υπάρξει συντονισμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το άνοιγμα των αγορών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ