today-is-a-good-day
18.5 C
Athens

Η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai εκθειάζει τα αντανακλαστικά της Ελλάδας

Η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, σε ρεπορτάζ της απεσταλμένης της Καρμέλα Τζίλιο, εκθειάζει τα αντανακλαστικά της Ελλάδας, αλλά και την αλληλεγγύη των κατοίκων, στην αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που οφείλεται στον κορονοϊό.

Η ιταλική, δημόσια τηλεόραση δίνει έμφαση στην κατ΄οίκον παράδοση τροφίμων και φαρμάκων από εθελοντές, υπό τον συντονισμό του Δήμου Αθηναίων. «Με μικρά φορτηγά, τα τρόφιμα παραδίδονται ασταμάτητα σε ηλικιωμένους και ανθρώπους με οικονομικά προβλήματα», σημειώνει το ρεπορτάζ.

«Τους εθελοντές βοηθούν, επίσης, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι και γιατροί. Είναι ένας καθρέφτης της Ελλάδας η οποία, μέσα στην γενικότερη θύελλα της επιδημίας, κρατά σταθερά το πηδάλιο και καταφέρνει να περιορίσει το κύμα των μολύνσεων σε ένα ρυθμό που είναι από τους χαμηλότερους στον κόσμο, παρά τις περικοπές των περασμένων ετών», μεταδίδει η απεσταλμένη της Rai.

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι η χώρα μας κινήθηκε έγκαιρα, κλείνοντας τα σχολεία, αναγκάζοντας τα καταστήματα να κατεβάσουν προσωρινά ρολά και απαγορεύοντας δημόσιες εκδηλώσεις, πριν υπάρξουν θύματα.

Η δημοσιογράφος Καρμέλα Τζίλιο σημειώνει, τέλος, ότι «υπάρχουν και κάποιοι απείθαρχοι πολίτες», αλλά φέρνει ως παράδειγμα προς μίμηση, τον επτάχρονο πιανίστα, Στέλιο Κερασίδη, ένα «παιδί θαύμα» που τις ημέρες αυτές, στο σπίτι του, κατάφερε να βρει την αναγκαία έμπνευση για να συνθέσει «το βαλς της απομόνωσης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ