today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Moto GP: Στους 7 οι αγώνες που αναβλήθηκαν

Η σεζόν στο Moto GP δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν τα μέσα Ιουνίου, καθώς σήμερα (7/04) ακυρώθηκαν και τα γκραν πρι σε Ιταλία και Καταλονία, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η απόφαση ανεβάζει τον αριθμό των αναβληθέντων αγώνων σε 7. Από την Ιταλία και την Ισπανία προέρχονται οι περισσότεροι αναβάτες και οι ομάδες που συμμετέχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, δύο χώρες που έχουν πληγεί με σφοδρότητα από τον Covid-19 με περισσότερους από 16.000 νεκρούς στην Ιταλία και 13.000 στην Ισπανία.

«Η FIM, IRTA και Dorna Sports βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουν την ακύρωση του γκραν πρι της 31ης Μαΐου στην Ιταλία και αυτό της 7ης Ιουνίου στην Καταλονία» αναφέρει η ανακοίνωση των αρμόδιων φορέων και καταλήγει: «Η συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων μας αναγκάζει να εξετάσουμε νέες ημερομηνίες για τους δύο αγώνες».

Το νέο καλεντάρι, σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα δημοσιευτεί «όταν θα είναι διαθέσιμο». Ο επόμενος αγώνας μετά από αυτούς που έχουν αναβληθεί είναι προγραμματισμένος για τις 21 Ιουνίου στην Γερμανία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ