Πειραιάς: Εθελοντική αιμοδοσία αύριο για το Τζάνειο

160

Εθελοντική δράση για την κάλυψη των αναγκών σε αίμα του Τζανείου νοσοκομείου, οι οποίες έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, διοργανώνεται αύριο, Τρίτη, με τη συμμετοχή του Δήμου Πειραιά, του Συντονιστικού Κέντρου Αιμοεπαγρύπνησης και Επιτήρησης Μεταγγίσεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), την Περιφέρεια Αττικής, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε».

Οι ανάγκες που έχουν προκύψει είναι σημαντικές, καθώς οι εθελοντές που όλα αυτά τα χρόνια έδιναν αίμα στα νοσοκομεία, εξαιτίας του φόβου μετάδοσης του κορονοϊού, σταμάτησαν να επισκέπτονται τα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα τα αποθέματα να έχουν μειωθεί σημαντικά. Για αυτό τον λόγο, αύριο το πρωί, από τις 9:00 έως τις 13:00, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, στην οδό Φίλωνος 29, θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία. Το αίμα που θα συγκεντρωθεί στην εθελοντική αυτή δράση, θα διατεθεί για τις ανάγκες του Τζανείου νοσοκομείου.

Φυσικά, οι διοργανωτές έχουν λάβει αυστηρότατα μέτρα προφύλαξης και θα τηρηθούν όλα τα σχετικά πρωτόκολλα και οι κανόνες υγιεινής για τους συμμετέχοντες. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν την δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού καλώντας στα εξής τηλέφωνα: 213 2022451-452.