today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Κ.Μητσοτάκης στο “Σωτηρία”: Από καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ήρωες πίσω από τις μάσκες

Το Γενικό Νοσοκομείο «Η Σωτηρία», το οποίο από τις 29 Μαρτίου προσφέρει υπηρεσίες αποκλειστικά σε ασθενείς με Covid-19, επισκέφτηκε το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παρουσία του Πρωθυπουργού παραδόθηκαν στο νοσοκομείο 20.000 απλές χειρουργικές μάσκες, 5.000 μάσκες αναπνευστικής προστασίας, 1.000 χειρουργικές ποδιές, 1.000 ολόσωμες στολές υψηλής προστασίας, 10.000 ποδονάρια, 5.000 αποστειρωμένα γάντια και 5.000 σκούφοι, προκειμένου να υπάρχει πληρότητα εφοδίων για την ασφάλεια του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού που υπηρετεί στην πρώτη γραμμή στον αγώνα κατά του κορονοϊού.

Το υλικό που παραδόθηκε προέρχεται από δωρεές, μεταξύ αυτών δωρεάς της ΔΕΗ, και από παραγγελίες του Υπουργείου Υγείας.

Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με μέλη του προσωπικού, ενημερώθηκε για τις εξελίξεις και σημείωσε πως η σημερινή κρίση οδηγεί στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας ώστε να είναι μακροπρόθεσμα θωρακισμένο απέναντι σε οποιαδήποτε πρόκληση. Κατά την έναρξη της επίσκεψής του ανέφερε:

«Εγώ θέλω να σας συγχαρώ και πάλι για την εξαιρετική δουλειά την οποία έχετε κάνει. Βρεθήκατε στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού, ανταποκριθήκατε με απόλυτη επάρκεια και το δικό μας χρέος βέβαια είναι να εξασφαλίζουμε ότι έχετε όλα τα μέσα στη διάθεσή σας για να μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας απρόσκοπτα, με τον επαγγελματισμό που πάντα σας διακρίνει.

Γι’ αυτό και είμαστε σήμερα εδώ, για να παραδώσουμε πρόσθετο υλικό, μία μεγάλη δωρεά την οποία έκανε η ΔΕΗ, σε εξειδικευμένες μάσκες και στολές τις οποίες τόσο χρειάζεστε, έτσι ώστε να αισθάνεστε σίγουροι και ασφαλείς.

Και στο πρόσωπό σας θέλω πραγματικά να χαιρετίσω και να συγχαρώ τους ήρωες πίσω από τις μάσκες. Μπορεί να μην βλέπουμε τα πρόσωπά σας αυτές τις μέρες αλλά νομίζω ότι όλοι διακρίνουμε το χαμόγελό σας και την ικανοποίησή σας όταν καταφέρνετε να σώζετε ανθρώπινες ζωές.

Το κάνετε κάθε μέρα στη δουλειά την οποία έχετε επιλέξει. Το κάνετε σε υπερθετικό βαθμό τώρα που αντιμετωπίζουμε αυτή την πολύ μεγάλη κρίση. Και είμαι απολύτως σίγουρος, ότι ενωμένοι θα την ξεπεράσουμε. Είμαστε στην πρώτη γραμμή. Τα έχουμε καταφέρει καλά μέχρι στιγμής.

Δεν δικαιολογείται όμως κανείς εφησυχασμός, έτσι ώστε να μπορέσουμε με το να μείνουμε σπίτι, να προστατέψουμε πάνω απ’ όλα εσάς, για να μπορείτε κι εσείς να συνεχίσετε να κάνετε τη δουλειά σας έτσι όπως την κάνετε. Οπότε και πάλι από καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ, ειδικά στο “Σωτηρία”, στο νοσοκομείο που βρέθηκε και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, με τεράστια εμπειρία σε αναπνευστικά νοσήματα. Συνεχίστε τη σπουδαία δουλειά την οποία κάνετε και εμείς είμαστε πάντα κοντά σας. Να είστε καλά».

Το νοσοκομείο «Σωτηρία» χειρίζεται μεγαλύτερο αριθμό ασθενών από άλλες δομές. Η συνολική δυναμικότητά του διαμορφώνεται σε 335 κλίνες, περιλαμβανομένων 29 κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Αυξημένης Φροντίδας.

Στην παράδοση παραβρέθηκαν ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Στάθης, ο Διοικητής του νοσοκομείου Σωκράτης Μητσιάδης, η Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας Αγγελική Ράπτη, η Διευθύντρια της ΜΕΘ καθηγήτρια Αντωνία Κουτσούκου, η Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής Μίνα Γκάγκα και ο Ειδικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων Άγγελος Πεφάνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ