today-is-a-good-day
22.3 C
Athens

Γ.Πατούλης: Με απόλυτη διαφάνεια η επιλογή των εταιρειών που θα αναλάβουν τα γεύματα

Το πρόγραμμα παροχής γευμάτων σε 25.000 άτομα ευπαθών ομάδων της Αττικής, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ τα οποία διέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών, θα υλοποιήσει η Περιφέρεια και οι 66 Δήμοι της Αττικής μέσω των κοινωνικών τους δομών.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι αντίστοιχη της υγειονομικής κρίσης η οποία το κατέστησε αναγκαίο καθώς δεν λειτουργούν πλέον οι υπηρεσίες της Εκκλησίας και των δομών που μέχρι παρείχαν τα δωρεάν γεύματα σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη.

Ωστόσο η καθημερινή παροχή τόσο μεγάλου αριθμού γευμάτων απαιτεί τη συνεργασία εξειδικευμένων εταιρειών παρασκευής και διάθεσης γευμάτων προκειμένου το πρόγραμμα να υλοποιηθεί με άμεσο, οικονομικό, ποιοτικά ελεγμένο κι ασφαλή τρόπο. Για την επιλογή αυτή, η Περιφέρεια Αττικής απευθύνθηκε με δημόσια προκήρυξη, σε όλες τις επιχειρήσεις που διαθέτουν τις κατάλληλες προδιαγραφές κι εφόσον χρειαστεί, θα είναι περισσότερες από μια. Στη συνέχεια η οικονομική επιτροπή θα επιλέξει τον ή τους αναδόχους και η απόφαση θα επικυρωθεί μετά τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

«Βήμα – βήμα ακολουθούμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες», τονίζει ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, προσθέτοντας «Η επιλογή θα γίνει με απόλυτη διαφάνεια και διασφάλιση όλων των απαιτούμενων υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών που έχουμε ήδη θέσει μέσω της προκήρυξης. Χωρίς «παράθυρα» για να ευνοηθεί οποιοσδήποτε.

Για τη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής η ικανοποίηση των αναγκών των συμπολιτών μας είναι πολιτική προτεραιότητα. Παραπολιτικά παιχνίδια με τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από ένα πιάτο φαγητό, εμείς δεν παίζουμε. Ούτε πρόκειται να ικανοποιήσουμε στην «πλάτη» τους επιχειρηματικά συμφέροντα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ