today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Αντιμετωπίζοντας μια παγκόσμια κρίση – Γράφει η Ζωή Ράπτη

Ο πλανήτης πλήττεται από μια πανδημία, οι συνέπειες της οποίας είναι δεινές σε όλους τους τομείς της ζωής των ανθρώπων – από την υγεία και την οικονομία μέχρι τις ατομικές ελευθερίες, την ασφάλεια και την δυνατότητα ανάπτυξης της προσωπικότητας των πολιτών.
Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήδη από την ανάληψη των καθηκόντων της και σε σύντομο χρονικό διάστημα απέδειξε τις ικανότητές της στην αντιμετώπιση κρίσεων. Αυτό έγινε και στην περίπτωση της διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Γράφει η Ζωή Ράπτη*

Εν προκειμένω, η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που πήραν αυστηρά μέτρα στον περιορισμό όλων των δραστηριοτήτων που δύνανται να εξαπλώσουν ραγδαία τον κορονοϊό. Ο χαμηλός αριθμός των απωλειών ζωών στην πατρίδα μας, αν συγκριθεί με τις εκατόμβες σε προηγμένες χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία αλλά και οι ΗΠΑ, δείχνει τον βαθμό ετοιμότητας και την αρτιότητα του σχεδιασμού της αντιμετώπισης της πανδημίας από το ελληνικό κράτος.
Μάλιστα , αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρόσφατη δήλωση του ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση κ. Α. Παπαδημητρίου ,για την γενναιόδωρη προσφορά των 13,5 εκατομμυρίων προστατευτικών μασκών προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τόνισε ότι «έχουμε χτίσει ένα πολύ μεγάλο απόθεμα εμπιστοσύνης», εμπιστοσύνης όχι μόνο απέναντι στις δυνατότητες του κράτους να ανταποκριθεί σε αυτή την πρωτοφανή κρίση αλλά και στους ίδιους τους δεσμούς της κοινωνίας μας, η οποία αποδεικνύει ότι την ώρα της κρίσης μπορεί να δράσει ενωμένα.
Στην οικονομία γίνεται ό,τι καλύτερο μπορεί να επιτευχθεί υπό τις δεδομένες συνθήκες. Υλοποιείται ένα δυναμικό σχέδιο στήριξης εργαζομένων και εργοδοτών. Πρόσφατα ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε μέτρα 6,8 δις ευρώ, 3,5% του Α.Ε.Π., στα οποία εντάχθηκαν οκτώ στους δέκα μισθωτούς, τρεις στις τέσσερις επιχειρήσεις, τρεις στους τέσσερις ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.
Σε κοινοτικό επίπεδο, η στρατηγική λύση που θέλει να δώσει ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Μητσοτάκης σε συνεργασία με άλλους οκτώ ευρωπαίους ηγέτες, έκδοσης ειδικού ομολόγου για τον κορονοϊό, συμβάλλει στην άμβλυνση των αρνητικών επιπτώσεων της πανδημίας στις ευρωπαϊκές οικονομίες και στην εξασφάλιση της παραγωγής και της πρόσβασης σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες.
Παράλληλα, αξιοποιούνται όλα τα εργαλεία ψηφιοποίησης του Δημοσίου. Μέσω του gov.gr γίνεται μια προσπάθεια στήριξης των πολιτών, με 506 ψηφιακές υπηρεσίες. Στο πλαίσιο αυτό, τέθηκε και σε εφαρμογή η άυλη συνταγογράφηση ώστε οι πολίτες να λαμβάνουν ηλεκτρονικά τις συνταγές από τον ιατρό.
Περαιτέρω, υλοποιείται για τους μαθητές, το πρωτοποριακό εγχείρημα εξ αποστάσεως διδασκαλίας ώστε να μην μείνουν πίσω τα παιδιά μας στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Επιπλέον , η δυναμική ενίσχυση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», αποτελεί ένα σπουδαίας σημασίας έργο της Κυβέρνησης σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού , ώστε εξυπηρετηθούν καλύτερα οι πολίτες που έχουν ανάγκη από τους κοινωνικούς λειτουργούς, τους νοσηλευτές και τους βοηθούς του προγράμματος μέσω ενός τηλεφώνου.
Τέλος , η πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού μας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη να σταθούμε όλοι οι Βουλευτές , Υπουργοί , Υφυπουργοί στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στον κορονοϊό καταβάλλοντας το 50% της βουλευτικής μας αποζημίωσης για τους επόμενους δυο μήνες στον Ειδικό Λογαριασμό για τον covid 19, αποδεικνύει πως είμαστε η παράταξη που μιλά με έργα και όχι με λόγια.
Η Ελλάδα, επιτέλους, έχει Κυβέρνηση που αγωνίζεται για τα συμφέροντα των πολιτών και φέρει αποτελέσματα!

*η Ζωή Ράπτη είναι Βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών και Αν. Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ