today-is-a-good-day
19 C
Athens

Ν.Κεραμέως: Ακόμα και τον Ιούλιο οι Πανελλαδικές

Ακόμα και τον Ιούλιο μπορεί να πραγματοποιηθούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς όπως τονίζει στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, «καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε οι Πανελλαδικές εξετάσεις να διενεργηθούν όσο πιο κοντά γίνεται στις καθιερωμένες ημερομηνίες τους τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο».

Για την τηλεκπαίδευση η υπουργός δηλώνει ικανοποιημένη από την υλοποίησή της και επισημαίνει ότι με γνώμονα την εξασφάλιση της πρόσβασης στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση «φροντίσαμε επιπλέον για τη δυνατότητα σύνδεσης στις ψηφιακές τάξεις και μέσω τηλεφώνου -με αστική χρέωση από σταθερό τηλέφωνο».

Σε ό,τι αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση η κ. Κεραμέως ξεκαθαρίζει ότι «το εαρινό εξάμηνο δεν θα χαθεί. Έχουμε εμπιστοσύνη στο ελληνικό πανεπιστήμιο και στις δυνατότητές του. Η ακαδημαϊκή κοινότητα μπορεί να βγει μπροστά σε αυτή τη μεγάλη κρίση».

Τέλος η υπουργός επισημαίνει ότι πρόθεση της κυβέρνησης για τη Μεγάλη Εβδομάδα «είναι να παράσχουμε τη δυνατότητα τέλεσης Λειτουργιών κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς την προσέλευση πιστών, μόνο με την παρουσία του ιερέα και του ψάλτη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ