today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Α.Γεωργιάδης: Το Yπ.Ανάπτυξης θα πληρώσει τους τόκους των ενήμερων επιχειρηματικών δανείων

«Αναμένεται έγκριση, προκειμένου το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων να πληρώσει τους τόκους όλων των ενήμερων επιχειρηματικών δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχουν υπαχθεί στο πλαίσιο στήριξης, για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, ενώ είμαστε έτοιμοι -εφόσον απαιτηθεί- να κάνουμε το ίδιο και για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο». Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σε σημερινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Αναφερόμενος στους ελέγχους για αισχροκέρδεια, είπε: «χθες σε τρία βενζινάδικα στην Κρήτη επιβλήθηκε πρόστιμο από 20.000 ευρώ, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα συνέβη στην Κάρπαθο. Να ξέρουν όλοι ό,τι αν την άλλη εβδομάδα εντοπιστεί ανάλογη τιμολόγηση με αύξηση των τιμών καυσίμων, ενώ οι διεθνείς τιμές πέφτουν, το πρόστιμο θα είναι μεγαλύτερο».

Όπως επεσήμανε «ελέγχονται όλες οι καταγγελίες που φθάνουν στο υπουργείο για αισχροκέρδεια ή για μη τήρηση των μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του ιού» και ως παράδειγμα ανέφερε τον έλεγχο σε εταιρεία ταχυμεταφορών, όπου «το απόγευμα ήρθε η καταγγελία, το πρωί οι ελεγκτές ήταν στην επιχείρηση».

Τέλος, για την καραντίνα ενόψει του Πάσχα ο υπουργός σχολίασε: «Όποιος αγαπάει το χωριό του, αυτό το Πάσχα δεν πρέπει να θέλει να πάει εκεί, γιατί μπορεί να μεταφέρει τον κορονοϊό και να πεθάνει κόσμος και να μπει σε καραντίνα όλη η περιοχή. Για τους υπόλοιπους που θα θελήσουν, η Πολιτεία θα πάρει τα μέτρα που πρέπει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ