today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Ο πολιτικός διεμβολισμός της Αριστεράς από τον Κ.Μητσοτάκη

Η χθεσινή δημοσκόπηση της Pulse ανέδειξε την πολιτική κυριαρχία του Κ.Μητσοτάκη σε ολόκληρο το πολιτικό φάσμα, με την αποδοχή των ενεργειών του Πρωθυπουργού να ξεπερνά το 80% στο σύνολο των ψηφοφόρων και 70% ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ!

Όμως είχαν προηγηθεί δυο ευφυείς κινήσεις, υψηλού συμβολισμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις οποίες άφησε πάλι πολλά βήματα πίσω τον Αλέξη Τσίπρα, στο επίπεδο άσκησης πραγματικής πολιτικής, ενώ άνοιξε και νέους «διαδρόμους» σε άλλους ιδεολογικούς  χώρους ακόμη και της «Αριστεράς», ξεπερνώντας παραδοσιακά στερεότυπα της ΝΔ

Του Κώστα Πασίση

Προχθές, στον «ιερό» βράχο της Ακρόπολης, η σημαία κυμάτιζε μεσίστια, ως ύστατος αποχαιρετισμός σε έναν σπουδαίο Έλληνα, τον Μανόλη Γλέζο ο οποίος κηδεύτηκε τυλιγμένος με τη γαλανόλευκη σημαία, στο Α νεκροταφείο Αθηνών.

Λόγω κορωνοιου και περιοριστικών μέτρων, ο Πρωθυπουργός δεν ήταν παρών στη σεμνή θρησκευτική τελετή, όπως ήταν η τελευταία επιθυμία του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς. Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ανακοίνωση της θλιβερής είδησης αποχαιρέτισε τον για χρόνια ηγέτη της Αριστεράς, με ένα καθαρά ανθρώπινο και συγκινητικό μήνυμα :«…Προσωπικά, δεν θα ξεχάσω ποτέ την επίσκεψή του στο σπίτι μου -ένας λεοντόκαρδος με τρυφερό βλέμμα και με ένα κόκκινο γαρύφαλλο στο χέρι- το βράδυ που έφυγε ο πατέρας μου. Θα μας λείψει πολύ…»

Τρεις αράδες, που δείχνουν την αναγνώριση της πολιτικής υπόστασης του ιδεολογικού «αντιπάλου». Μια κίνηση με καθαρά εθνικό πρόσημο, που είναι όμως,  σε πλήρη αντιδιαστολή με τη πολιτική φιλοσοφία Τσίπρα του «Εμείς ή οι Άλλοι» ή ακόμη χειρότερα «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν».

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου και σε αυτή την περίπτωση αιφνιδιάστηκε και αυτό προκύπτει από τη θλιβερά τυπική ανακοίνωση που εξέδωσε, ως να έφυγε από τη ζωή ένας συνταξιούχος βουλευτής οποιουδήποτε  κόμματος.

Με εμφανή αμηχανία ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχθηκε και την πρωτοβουλία Μητσοτάκη να παραχωρήσουν προαιρετικά οι βουλευτές της ΝΔ το μισό μισθό τους τους επόμενους δυο μήνες, για τη καταπολέμηση του covid 19.

Κίνηση που βρήκε τεράστια απήχηση καθώς υιοθετήθηκε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπουλου και  βουλευτές απ όλο το πολιτικό φάσμα, με κάποιες παραλλαγές για να σωθούν τα …προσχήματα και να μην φανούν, ότι τρέχουν «λαχανιασμένοι»  πίσω από τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του.

 

Τα εξαιρετικά αντανακλαστικά της Σακελλαροπούλου

Ικανοποίηση επικρατεί στο Μαξίμου για την νέα πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου η οποία παρότι δεν είναι έμπειρη πολιτικός, έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά στην πρόταση Μητσοτάκη για παραχώρηση του μισού μισθού των βουλευτών της ΝΔ στη μάχη κατά του κορωνοιού.

Η κυρία Σακελλαροπούλου έσπευσε και με ανακοίνωση της δήλωσε  ότι θα δώσει και η ίδια το μισό μισθό της για δυο μήνες, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα  για την καταπολέμηση του κορωνοιού. Παράλληλα, σήκωσε και το τηλέφωνο και έδωσε συγχαρητήρια και σε μια Αλβανίδα μοδίστρα, γυναίκα της διπλανής μας πόρτας η οποία κατασκευάζει αφιλοκερδώς μάσκες για το νοσηλευτικό προσωπικό.

Η κυρία Σακελλαροπούλου  έδειξε ότι είναι μια Πρόεδρος με μεγάλες κοινωνικές ευαισθησίες και κυρίως έχει πλήρη αντίληψη για τις δυσκολίες του κόσμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ