today-is-a-good-day
18.9 C
Athens

Χρ.Σπίρτζης: Nα αφήσει τους νεοφιλελεύθερους δογματισμούς η κυβέρνηση

Ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στο Mega Channel και την εκπομπή Mega Mag τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να εγκαταλείψει τους δογματισμούς και να στηρίξει άμεσα τις θέσεις εργασίας ενώ ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τηρεί μια υπεύθυνη αντιπολιτευτική στάση.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

«Εκτιμώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κρατάει μια πολύ υπεύθυνη και αξιόπιστη στάση. H αξιωματική αντιπολίτευση στηρίζει την προσπάθεια αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορονοϊού. Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναγνωριστεί από όλους, σε σημεία που εντοπίζουμε ολιγωρίες ή έχουμε πρόσθετες προτάσεις, καταθέτουμε τις προτάσεις αυτές και αυτό δεν αφορά μόνο την Υγεία αλλά και μία σειρά κρίσιμων τομέων.

Πριν μία εβδομάδα, για παράδειγμα, έστειλα στους αρμόδιους υπουργούς μέσω του υπουργού Εσωτερικών, τις προτάσεις μας για το πως να αντιμετωπιστούν γρήγορα οι επιπτώσεις από τον σεισμό στη Δυτική Ελλάδα. Σε λίγες ημέρες θα δώσουμε πρόσθετες προτάσεις για τη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να αντιμετωπιστούν και τα προβλήματα που φέρνει ο κορονοϊός στους συμπολίτες μας που είναι κλεισμένοι στο σπίτι, στα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στους ελεύθερους επαγγελματίες».

ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

«Έχουμε μεγάλες διαφωνίες στα οικονομικά μέτρα που εξαγγέλλει η κυβέρνηση. Η ΝΔ δεν θέλει να παραδεχθεί το αδιέξοδο που μας οδήγησαν συγκεκριμένες πολιτικές που προέρχονται από τον νεοφιλελεύθερο χώρο. Το ότι μετατέθηκε ένα μεγάλο κομμάτι της ευρωπαϊκής παραγωγής στην Κίνα ή σε χώρες του τρίτου κόσμου έχει άμεση συνέπεια να μην μπορούμε να έχουμε ούτε μάσκες για παράδειγμα. Και έχει μεταφερθεί η παραγωγή για να μειωθεί το κόστος παραγωγής μέσω της μείωσης του κόστους εργασίας, αυτή ήταν η νεοφιλελεύθερη θεώρηση.

Μέχρι πριν δύο μήνες μας έλεγαν πόσο καλό είναι οι στρατηγικοί τομείς της Ευρώπης και της χώρας μας να είναι στον ιδιωτικό τομέα, είτε αυτό σχετίζεται με τη δημόσια Υγεία είτε με τη δημόσια Παιδεία είτε με κρίσιμους τομείς της οικονομίας. Και βλέπουμε πως αυτό το αφήγημα καταρρέει σε παγκόσμιο επίπεδο. Πλέον, έφτασε η ώρα να γίνει από όλες τις πολιτικές δυνάμεις μια κουβέντα για το πως θα κινηθούμε από εδώ και πέρα. Στις μεταφορές για παράδειγμα, στα αεροδρόμια, θυμάστε τι έλεγαν σε εμάς που τα μνημόνια μας ανάγκαζαν να στραφούμε σε ιδιωτικοποιήσεις».

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

«Η ΝΔ πρέπει να σταματήσει τους δογματισμούς στην οικονομική πολιτική, πρέπει να επιδοτήσει την εργασία, τις θέσεις εργασίας. Τώρα επιδοτεί όσες επιχειρήσεις σταματάνε τις συμβάσεις εργασίας των συμπολιτών μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ