today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Σέιχ Σου: Συνιστάται προσοχή για επιθέσεις από επικίνδυνες αγέλες σκύλων

Την προσοχή των πολιτών για επικίνδυνες αγέλες σκύλων στο δάσος του Σέιχ Σου εφιστούν, μέσω κοινής απόφασης, τέσσερις αντιδήμαρχοι των δήμων Θεσσαλονίκης, Πυλαίας- Χορτιάτη, Νεάπολης- Συκεών και Παύλου Μελά.

Όπως τονίζουν, οι αγέλες των σκύλων, λόγω των έκτακτων συνθηκών και υποσιτισμού, επιτίθενται σε ανθρώπους που εξακολουθούν να επισκέπτονται το Σέιχ Σου, παρά την καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Την κοινή απόφαση υπογράφουν οι αντιδήμαρχοι Θεσσαλονίκης Σωκράτης Δημητριάδης, Πυλαίας- Χορτιάτη Γιάννης Καρτάλης, Νεάπολης- Συκεών Στέλιος Γκατζές και Παύλου Μελά Σάκης Λαζαρίδης, παρακαλώντας τους πολίτες να τηρούν την απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει ανακοινωθεί για τον συγκεκριμένο χώρο και να μη θέτουν σε κίνδυνο τόσο τους ίδιους όσο και τους οικείους τους.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή, γιατί είχαμε ήδη κρούσματα επιθέσεων, με αποκορύφωμα την επίθεση στον 22χρονο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης Σωκράτης Δημητριάδης. Πρόσθεσε πως το πρόβλημα με τις αγέλες εντοπίστηκε από την προηγούμενη εβδομάδα και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι πολίτες θα αντιληφθούν την επικινδυνότητα του περιπάτου ή της άθλησης στο Σέιχ Σου ώστε να μην επαναληφθούν επιθέσεις ζώων.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων, Υποδομών, Μικροέργων και Ηλεκτροφωτισμού του δήμου Νεάπολης- Συκεών Στέλιος Γκατζές πρόσθεσε πως έχουν ενισχυθεί οι εθελοντές ώστε να ταΐζουν τα αδέσποτα ζώα κάθε μέρα. «Το πρόβλημα όμως είναι υπαρκτό. Πρέπει ο κόσμος να τηρεί την απαγόρευση κυκλοφορίας», συμπλήρωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ