today-is-a-good-day
21.1 C
Athens

Φούρνοι: Στο -70% ο τζίρος, ο κόσμος αγοράζει ψωμί στα σούπερ μάρκετ

Καθίζηση των πωλήσεων και απώλεια του τζίρου, που αγγίζει το 70%, παρουσιάζουν τα αρτοποιεία στη χώρα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας, Μιχάλη Μούσιο. “Η κρίση με τον κορονοϊό έχει καταβαραθρώσει τον τζίρο των επιχειρήσεων, με τις πωλήσεις σε ορισμένες κατηγορίες να είναι μηδενικές”, αναφέρει ο Μιχάλης Μούσιος και προσθέτει “πως η κίνηση στους φούρνους της χώρας, σε επίπεδο προσέλευσης καταναλωτών, έχει μειωθεί κατά 50%”.

Στη σημαντική πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων, συμβάλλει η κατακόρυφη αύξηση πωλήσεων του οικιακού αλευριού στα supermarket. “Πλέον οι καταναλωτές αγοράζουν αλεύρι, προκειμένου να φτιάξουν ψωμί στο σπίτι και δεν πηγαίνουν στο φούρνο”, σημειώνει ο Μιχάλης Μούσιος και επισημαίνει πως “η αύξηση στις πωλήσεις αλευριού οικιακής χρήσης αγγίζει το 170%”.

Ένα ακόμη στοιχείο, που οδηγεί στην πτώση του τζίρου των φούρνων, αποτελεί το γεγονός πως “παρουσιάζεται αύξηση 50% στην κατανάλωση ειδών αρτοποιείας μακράς διάρκειας”, αναφέρει ο Μιχάλης Μούσιος, “κάτι που σημαίνει πως οι καταναλωτές προτιμούν τα μακράς διάρκειας κατανάλωσης προϊόντα, όπως τα ψωμιά του τόστ και οι μπαγκέτες, τα οποία αγοράζουν από τα supermarket”, τονίζει ο πρόεδρος των Αρτοποιών Ελλάδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ