today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Στον δήμο Διονύσου συγκεντρώθηκαν 68 φιάλες αίματος

Την ευαισθητοποίησή τους γύρω από το πολύ σημαντικό θέμα της αιμοδοσίας έδειξαν οι εθελοντές αιμοδότες στον δήμο Διονύσου. Στην αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στο Κρυονέρι, με αρωγούς ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», συγκεντρώθηκαν 68 φιάλες αίματος, σε μια εποχή που η προσφορά είναι απολύτως απαραίτητη για το σύστημα υγείας.

Κατά τη διαδικασία, τηρήθηκε το αυστηρό πρωτόκολλο προστασίας και μεταξύ άλλων, το παρών στην αιμοδοσία έδωσε ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του υπουργείου Ιωάννης Κωτσιόπουλος και μάλιστα ως αιμοδότης.

Ο δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης ευχαρίστησε τον κ. Κωτσιόπουλο για την παρουσία του και στις δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων: «Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, δεκάδες συμπολίτες μας προσέφεραν το πιο πολύτιμο δώρο ζωής, το αίμα τους, δείχνοντας εμπράκτως την αλληλεγγύη τους προς το κοινωνικό σύνολο. Είμαστε όλοι εδώ, μαζί και με τον γενικό γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας κ. Ιωάννη Κωτσιόπουλο, για να στείλουμε ένα μήνυμα ζωής, αλλά και στήριξης προς το σύστημα δημόσιας υγείας, στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας μας, σε όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται αντιμέτωποι με τα προβλήματα υγείας».

Και στη συνέχεια ανέφερε: «Προχωρούμε ενωμένοι και αποφασισμένοι, πολίτες και δημοτικές παρατάξεις, προκειμένου να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη σημαντική κρίση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που έδωσε αίμα, τους διοργανωτές, καθώς και σε εκείνους που συνέβαλλαν προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αιμοδοσία».

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Καλαφατέλης, θα πραγματοποιηθεί και νέα αιμοδοσία από τον δήμο Διονύσου, αυτή τη φορά στον Άγιο Στέφανο (στο Πολιτιστικό Κέντρο), την Τρίτη 7 Απριλίου (15:00-19:30).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ