today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Η μάχη είναι δύσκολη αλλά θα την κερδίσουμε – Γράφει ο Κ.Κατσαφάδος

Από την πρώτη στιγμή, που η πανδημία κτύπησε την πόρτα μας, το στοίχημα που έβαλε αυτή η κυβέρνηση ήταν να μείνουμε όρθιοι, όλοι μας και η πατρίδα καθώς και να περιορίσουμε τις απώλειες συνανθρώπων μας.

Του Κώστα Κατσαφάδου*

Για αυτό και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, νωρίτερα, από ότι συνέβη σε άλλες χώρες πήρε μέτρα, για να μειώσει την διάδοση του φονικού ιού και να προστατεύσει τους πολίτες. Εδειξε την υπευθυνότητα και τα πολιτικά ανακλαστικά του , και απέδειξε ότι το σημαντικό για έναν υπεύθυνο ηγέτη είναι να είναι χρήσιμος για τους πολίτες του.
Ζητήσαμε ψυχραιμία, υπευθυνότητα και καλέσαμε τους πολίτες να μείνουν σπίτι για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, τους δικούς τους ανθρώπους, και κυρίως τους γονείς μας, τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας.

Η πλειοψηφία των πολιτών ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της κυβέρνησης και των επιστημόνων αλλά όλοι πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας. Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι καθοριστικές και για τη χώρα μας. Για αυτό δεν πρέπει να εφησυχάζει κανείς μας.

Μια ματιά στο τι γίνεται στην διπλανή μας Ιταλία , στην Ισπανία και αλλού θα μας κάνει να καταλάβουμε όλοι γιατί είναι απαραίτητο να τηρήσουμε τις αποφάσεις της Πολιτείας, όσο και δύσκολες να είναι.

Ήδη η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε μια σειρά από μέτρα που στηρίζουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.
Αλλά κανένα μέτρο δεν είναι αρκετό αν δεν προστατεύσουμε εμείς τους εαυτούς μας και τους γύρω μας.

Την αλυσίδα του τρόμου μπορούμε να τη σπάσουμε αν κάνουμε ένα βήμα πίσω. Αν μείνουμε σπίτι, αποφεύγοντας όλες τις περιττές επαφές, αν εφαρμόσουμε τα όσα προβλέπονται από τους περιορισμούς στη μετακίνηση.

Μένουμε στο σπίτι και διαβάζουμε, ακούμε μουσική, βλέπουμε ταινίες, επικοινωνούμε με τους δικούς μας, αυτούς που αγαπάμε.
Θέλω να τονίσω, για άλλη μια φορά, ότι κανείς στην πατρίδα μας δεν θα μείνει μόνος μέχρι να περάσει κι αυτή η περιπέτεια.

Ο μεγαλύτερος πλούτος της πατρίδας μας είναι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, για αυτούς νοιαζόμαστε και κρατάμε την ελπίδα ζωντανή με κάθε μέσο και τρόπο.
Κλείνοντας αυτή τη μικρή μου παρέμβαση στο the president θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους αυτούς που δίνουν την μάχη και κρατούν την Ελλάδα όρθια. Από τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, τα στελέχη της ΕΛΑΣ και των Ενόπλων Δυνάμεων, τους ανθρώπους που εργάζονται στους Δήμους, στα σούπερ μάρκετ, στα φαρμακεία, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μέχρι τους ανθρώπους στην Πολιτική Προστασία, στα περίπτερα, στα ταξί και όπου αλλού.

Κυρίως όμως ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σωτήρη Τσιόδρα και την ομάδα του, γιατί πέρα από την πολύτιμη επιστημονική τους κατάρτιση, ξεχωρίζουν με την ανθρωπιά τους.
Η προσφορά τους θα είναι η βάση για να ξαναστήσουμε την επόμενη μέρα αυτού του εφιάλτη που ζούμε και πάλι στα πόδια της.
Η επόμενη μέρα μπορεί να είναι καλύτερη.

Να είστε βέβαιοι ότι και από αυτή τη μάχη, και με τη βοήθεια του Θεού, θα βγούμε και πάλι νικητές.

*Ο Κώστας Κατσαφάδος είναι βουλευτής ΝΔ στην Α Πειραιώς και νήσων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ