today-is-a-good-day
12.4 C
Athens

Μεγάλη προσφορά των Ομίλων ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ στο Σύστημα Υγείας

Στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της κρίσης δημόσιας υγείας που βρίσκεται σε εξέλιξη, οι Όμιλοι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ αποφάσισαν μετά από συνεχείς επαφές με το Υπουργείο Υγείας και τις Διοικήσεις νοσοκομείων σε διάφορες περιοχές της χώρας, να προχωρήσουν στην αγορά μηχανημάτων και υλικών που κρίνονται απαραίτητα για την ενίσχυση του έργου τους.

Στο πλαίσιο αυτό, αγοράστηκαν:
– Πλήρης εξοπλισμός για την λειτουργία οκτώ (8) κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Αττικόν», για την κάλυψη των αναγκών της Κλινικής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει οκτώ (8) αναπνευστήρες (εκ των οποίων ο ένας είναι φορητός για ευελιξία στην ΜΕΘ και για μεταφορές), εννέα (9) monitors τελευταίας τεχνολογίας (εκ των οποίων το ένα είναι φορητό για ευελιξία στην ΜΕΘ και για μεταφορές), έναν κεντρικό σταθμό ελέγχου monitors (για έως 16 monitors) και 18 αντλίες εγχύσεως σύριγγας.

– Στολές, μάσκες, αντισηπτικά κλπ. αναλώσιμα πρώτης ανάγκης για το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», για την προστασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου (από κοινού με την εταιρεία ΗΡΩΝ)

– Αναπνευστήρες, ιατρικά μηχανήματα, αναλώσιμα και οικίσκοι (χώροι πρώτης υποδοχής πιθανών περιστατικών) σε νοσοκομεία της περιφέρειας (Ιωαννίνων, Σερρών και «Μποδοσάκειο» Πτολεμαΐδας).

Η μάχη για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της κρίσης και τη διασφάλιση των μικρότερων δυνατών απωλειών σε ανθρώπινες ζωές είναι κρίσιμη και από αυτήν δεν μπορεί να απουσιάζει κανείς. Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να συνδράμουμε το έργο τους με όλες μας τις δυνάμεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ