today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Ρωσία: Τεράστια δωρεά μασκών και τεστ από τον ιδρυτή της Alibaba

Ο ιδρυτής της παγκοσμίως γνωστής διαδικτυακής πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba Τζακ Μα δώρισε στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας περισσότερες από 1 εκατομμύριο μάσκες και 200.000 τεστ για τον κορονοϊό, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το ιατρικό αυτό υλικό, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου μετέφερε στην Ρωσία από την Κίνα μεταγωγικό αεροσκάφος των ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων (ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας-σ.σ.).

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τζακ Μα, τον ευχαρίστησε για την προσφορά του αυτή.

«Είστε πραγματικός φίλος της χώρας μας! Είμαστε ευγνώμονες για τις ανιδιοτελείς σας προσπάθειες με τις οποίες συνδράμετε στην αντιμετώπιση του κορονοϊού. Δεν εκτιμώ απλώς τις φιλικές μας σχέσεις, αλλά και τις διαφυλάσσω» δήλωσε ο Σόϊγκου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Ο Τζακ Μα, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Ρώσο υπουργό Άμυνας για την βοήθεια που παρείχε η Ρωσία στην Κίνα την περίοδο που εξελισσόταν η πανδημία του κορονοϊού στην Κίνα και δήλωσε ότι ανταποδίδει αυτή την βοήθεια τώρα και θα συνεχίσει το έργο αυτό ως ένδειξη σεβασμού και των φιλικών σχέσεων που έχει με τον ίδιο τον υπουργό Άμυνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ