today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Οι #μεταθαλογαριαστουμε μας κλείνουν το ΜΑΤΙ – Γράφει ο Θ.Πλεύρης

Η πατρίδα μας βρίσκεται σε μια κορυφαία μάχη σε δύο επίπεδα. Το πρώτο είναι η μάχη που δίνουμε όλοι μαζί στην μη εξάπλωση της πανδημίας και η άλλη, η λίγο ξεχασμένη, αλλά πολύ σημαντική η μάχη που δίνει ο στρατός και η αστυνομία να φυλάξουν τα σύνορα στον Έβρο από την εισβολή των συνεργών του Ερντογάν.

Γράφει ο Θ.Πλεύρης*

Σε αυτήν την μάχη οι Έλληνες είναι ενωμένοι. Στο επίπεδο της πάταξης την πανδημίας κατά κοινή ομολογία, και όχι μόνο στο εσωτερικό, ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης κινήθηκε τάχιστα στην λήψη άμεσων μέτρων και η Ελλάδα επέλεξε τα  πιο σκληρά μέτρα μη εξάπλωσης της πανδημίας πιο γρήγορα από κάθε χώρα της ΕΕ. Παράλληλα πάρθηκαν  μέτρα στήριξης του ΕΣΥ με επιπλέον προσωπικό ιατρικό και νοσηλευτικό, αύξηση των κλινών απλών και ΜΕΘ και προμήθειας υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Σε όλο αυτό το σχέδιο υπάρχει και η ετοιμότητα του ιδιωτικού τομέα, που τόσο συκοφαντεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο Τσίπρας, να συμβάλει με επιπλέον κλίνες από αυτές που ήδη έχουν δοθεί, εάν χρειαστεί.

Στο επίπεδο της  μάχης του Έβρου η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να κλείσει τα  σύνορα και με πυγμή να αποτρέψει την εισβολή απέναντι στις κραυγές της αριστεράς για παράβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για άνοιγμα των συνόρων αποδείχθηκε κομβική και πλέον το πρόβλημα μεταφέρεται στην Τουρκία που τελικώς αιφνιδιάστηκε αντί να αιφνιδιάσει με την ετοιμότητα των ελληνικών δυνάμεων.

Ενώ λοιπόν η Πατρίδα δίνει αυτόν τον διπλό αγώνα έχουν εμφανιστεί κάποια  φερέφωνα της αριστεράς που στηρίζουν είτε επίσημα είτε με εμφανή  τρόπο τον ΣΥΡΙΖΑ και μιλούν ότι θα  λογαριαστούμε  μετά. Είναι αυτοί που στην μάχη του  Έβρου υιοθετούσαν και προωθούσαν την τουρκική προπαγάνδα για δήθεν νεκρούς. Είναι οι  ίδιοι που υποτιμούν τον κορυφαίο επιστημονικό «στρατηγό» της μάχης κατά της πανδημίας κ. Τσιόδρα και ψάχνουν να ανακαλύψουν λάθη και παραλήψεις και το ακόμη χειρότερο να υπονοήσουν ότι η κυβέρνηση παρουσιάζει υποεκτίμηση νοσηλευόντων. Είναι αυτοί που ψευδώς συνδέουν θανάτους ατυχών συνανθρώπων μας για άλλες αιτίες με τον κορωνοϊό. Είναι αυτοί που ελπίζουν να χαθεί ο έλεγχος για να κερδίσουν πολιτικά στην τυχόν καταστροφή.

Η κυβέρνηση απαντά με την απολύτως ειλικρινή καθημερινή ενημέρωση.. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει κοινωνό των αποφάσεων τον πολίτη, όχι για να μετακυλήσει την ευθύνη, αλλά διότι η δημοκρατία στηρίζεται σε υπεύθυνους και ενημερωμένους πολίτες.

Εσείς λοιπόν του #μεταθαλογαριαστουμε που επικροτούσατε τις επικοινωνιακές αλχημείες μετά τις καταστροφές με την απόκρυψη των θυμάτων ή επειδή δήθεν υπήρξε μια στραβή στην βάρδια, που στηρίζετε ανθρώπους που είναι ύποπτοι ή κατηγορούμενου για σειρά ανθρωποκτονιών λόγω των αμελών τους πράξεων και παραλήψεων, μην μας κλείνετε το ΜΑΤΙ διότι υπάρχει μνήμη.

*Ο Θάνος Πλεύρης είναι Βουλευτής Α΄Αθήνας της Ν.Δ.

 

 

           

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ