today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Πάουντ: Eιλημμένη απόφαση της αναβολής των αγώνων του Τόκιο

Ως «ειλημμένη» παρουσίασε την απόφαση της ΔΟΕ να αναβάλει τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο -πιθανότατα για το 2021- λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, το μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ντικ Πάουντ, σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στην αμερικανική εφημερίδα «USA TODAY».

Ο βετεράνος Καναδός κολυμβητής, πρώτος πρόεδρος του WADA και δύο φορές αντιπρόεδρος της ΔΟΕ,  τόνισε πως «…βάσει των πληροφοριών που έχει η ΔΟΕ, η αναβολή των αγώνων έχει αποφασιστεί ήδη. Δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμη οι παράμετροι και οι λεπτομέρειες, αλλά με βάση αυτά που γνωρίζω οι αγώνες δεν πρόκειται να ξεκινήσουν στις 24 Ιουλίου».

Και πρόσθεσε: «Όλο αυτό θα γίνει σταδιακά. Θα αναβάλουμε πρώτα τη διεξαγωγή και κατόπιν τούτου, θα εξετάσουμε τις διαδικασίες για τη μεταφορά των Ολυμπιακών Αγώνων. Και θα αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες αυτής της μετακίνησης, οι οποίες θα είναι τεράστιες».

Η ΔΟΕ έχει δεχθεί τεράστιες πιέσεις τις τελευταίες ημέρες από όλο τον κόσμο, καθώς πάρα πολλές Ολυμπιακές Επιτροπές, αλλά και κορυφαίες ομοσπονδίες έχουν ζητήσει να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Και παρά το γεγονός πως η αρχικά στάση της ήταν ξεκάθαρα υπέρ της διεξαγωγής των αγώνων, η τάση και στο εσωτερικό της δείχνει πως πλέον έχει αλλάξει.

Ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ, Μαρκ ‘Ανταμς σε τοποθέτησή του στην αμερικανική «USA TODAY» τόνισε πως «…είναι δικαίωμα κάθε μέλους της ΔΟΕ να ερμηνεύει την απόφαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου που ανακοινώθηκε χθες».
Με βάση τα όσα αποφασίστηκαν στο συμβούλιο, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή οριοθέτησε μία περίοδο τεσσάρων εβδομάδων ως διορία για την τελική απόφαση τέλεσης ή μη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

«Λαμβάνοντας υπόψην την παγκόσμια επιδείνωση της κατάστασης με τον κορονοϊό, το εκτελεστικό συμβούλιο ξεκίνησε το επόμενο βήμα στο σχεδιασμό των σεναρίων της ΔΟΕ» ανέφερε στην ανακοίνωσή της την Κυριακή (22/03) η ΔΟΕ και συμπλήρωνε πως:

«Αυτά τα σενάρια αφορούν την τροποποίηση των υφιστάμενων επιχειρησιακών σχεδίων για να προχωρήσουν οι αγώνες στις 24 Ιουλίου 2020, αλλά και για ενδεχόμενες αλλαγές στην ημερομηνία έναρξης των αγώνων».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ