today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

35 τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. 530 τα συνολικά

Σε 530 ανέρχονται τα κρούσματα στη χώρα μας, καθώς προστέθηκαν άλλα 35. Αναλυτικά: 95 ορίζονται ως «απροσδιόριστα» κρούσματα, 100 νοσηλεύονται και 18 παραμένουν διασωληνωμένα σε νοσοκομεία της χώρας. Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να σημειώνονται στην Αθήνα.

Το 79% όσων νοσηλεύονται έχουν σοβαρά νοσήματα. Οι περισσότεροι είναι άντρες, το 47% είναι μεγάλης ηλικίας άνω των 65 ετών. Από τους 13 που κατέληξαν οι 12 είχαν σοβαρά νοσήματα, εκτός από τον 13ο που είναι άνω των 80 ετών. Από τους 13 μόνο μία είναι γυναίκα. Ο κ. Τσιόδρας δήλωσε ότι αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες. Ο εχθρός, είπε, δεν σέβεται ηλικίες και κανείς δεν είναι ασφαλής. Μεταξύ 18-64 ετών το 75% των κρουσμάτων. Εμφανής ήταν η συγκίνησή του όταν μίλησε για την ανάγκη να προστατεύσουμε τους ηλικιωμένους.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Χαρδαλιάς ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: “Τα δύσκολα είναι μπροστά μας” και χαρακτήρισε κρίσιμες τις επόμενες εβδομάδες. «Είναι στο χέρι όλων μας να δείξουμε τη μέγιστη υπευθυνότητα. Η πλειοψηφία δείχνει ευθύνη, αλλά κάποιοι ακόμα και σήμερα δείχνουν ανευθυνότητα». Και συνέχισε: «Ο κρατικός μηχανισμός κάνει ό,τι απαιτείται. Σήμερα και αύριο ολοκληρώνουμε μεγάλη επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων». Σημείωσε ότι δίνεται έμφαση στις πτήσεις από Αγγλία και ότι γίνεται ιχνηλάτηση σε όσους επιστρέφουν. «Το τέλος του πολέμου είναι πιο κοντά από όσο πιστεύουμε αν κάνουμε τις σωστές επιλογές».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ