today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Σε κίνδυνο η τροφοδοσία της εφοδιαστικής αλυσίδας στην Ευρώπη

Ελλείψεις φορτηγών, rerouting και μείωση στις εισαγωγές χοιρινού είναι μερικά από τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η εφοδιαστική αλυσίδα στην Ευρώπη, λόγω του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, αρκετές είναι οι ναυτιλιακές εταιρείες που επανεξετάζουν τα δρομολόγιά τους, προκειμένου να αποφύγουν να δέσουν τα πλοία τους σε χώρες που έχουν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. Αυτό μπορεί να έχει σοβαρό αντίκτυπο στην εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων στις χώρες της ΝΑ Ευρώπης, όπως η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Πολωνία, το ζωικό κεφάλαιο των οποίων έχει ήδη πληγεί από την αφρικανική πανώλη των χοίρων.

“Προς το παρόν, είμαστε σε θέση να παραδώσουμε χοιρινό στη Ρουμανία από τα εργοστάσιά μας στην Ισπανία, αλλά υπάρχει πραγματικό πρόβλημα με τους μεταφορείς”, αναφέρει η Veronica Moje, Sales Representative της ισπανικής εταιρείας κρέατος Hemosa για την αγορά της Ρουμανίας, τονίζοντας μάλιστα ότι οι ελλείψεις σε φορτηγά είναι πολύ μεγάλες.

“Την περασμένη εβδομάδα βρήκαμε μόνο τέσσερα φορτηγά στην Ισπανία για να μεταφέρουμε κρέας στη Ρουμανία, ενώ αυτή την εβδομάδα δεν βρήκαμε κανένα, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι οι οδηγοί, που θα αναλάβουν το δρομολόγιο για τις χώρες αυτές, θα μπουν σε καραντίνα”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ