today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Μ.Βορίδης: Αυτή τη δύσκολη ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει φτηνή αντιπολίτευση

«Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει σε αυτήν την δύσκολη στιγμή να κάνει μικροπολιτική και μας εγκαλεί γιατί δεν πήραμε μέτρα για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα» υπογράμμισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση του τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως τονίζει ο αρμόδιος υπουργός «τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση είναι οριζόντια και αφορούν όλες τις επιχειρήσεις που πλήττονται είτε μένουν ανοικτές είτε κλείνουν άρα και όσες αγροτικές η μεταποιητικές επιχειρήσεις πλήττονται».

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης κάνει αναφορά στην παράταση για δύο μήνες της προθεσμίας καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς του ΕΛΓΑ και πρόσθεσε ότι ήδη υπεβλήθησαν προτάσεις για τροποποίηση των σχετικών ευρωπαϊκών κανονισμών ώστε να υπάρξει ευελιξία στο πρόγραμμα αλιείας προκειμένου να ενισχυθούν αλιείς και ιχθυοκαλλιέργειες.

Υπογραμμίζει ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί τόσο του ΥΠΑΑΤ όσο και του ΕΦΕΤ συνεχίζουν το έργο τους κάτω από αντίξοες συνθήκες, ενώ επισημαίνει ότι «πρώτιστο και κύριο μέλημά μας όμως παραμένει ο αγώνας κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, η συμβολή μας στην υπεράσπιση της δημόσιας υγείας, η προστασία της υγείας των παραγωγών μας, των εργαζομένων στις επιχειρήσεις και στο υπουργείο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ